ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Τα ψηφιακά δεδομένα στην καλύτερη διαχείριση της φάρμας
17. 01. 2022

Η συμβολή των ψηφιακών δεδομένων στη λήψη αποφάσεων και την οργάνωση βέλτιστων καλλιεργητικών και κτηνοτροφικών πρακτικών, καθώς και η αποδοτικότητα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στα όρια της βιώσιμης ανάπτυξης για ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαδικτυακού εργαστηρίου της Agricultural European Innovation Partnership (EIP-AGRI) με θέμα «Farm data for better farm performance».

Πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή του Δρα Φίλιππου Παπαδόπουλου και της Δρος Ευδοκίας Κρυσταλλίδου του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων ΑΓΣ.  Και οι δύο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δυνατότητες που ανοίγονται με τη συλλογή ψηφιακών δεδομένων στον κλάδο της αγροδιατροφής και την εργαλειοθήκη των ψηφιακών εφαρμογών της ΑΓΣ, όπως το δίκτυο αισθητήρων και συσκευών LoRa, τις οδηγίες λίπανσης εδάφους με τη χρήση ψηφιακών αισθητήρων “Smart Farming AFS”, το cluster InoFA και τις συνεργασίες ψηφιακού μετασχηματισμού Internet of Food Alliance.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τα μοντέλα ανταλλαγής δεδομένων που προσθέτουν αξία στην αλυσίδα αγροδιατροφής και με την κοινή χρήση δεδομένων που δημιουργεί ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την προστασία δεδομένων ως πνευματική ιδιοκτησία των παραγωγών.

Η Agricultural European Innovation Partnership (EIP-AGRI) εργάζεται για την προώθηση της αειφόρου και βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων στη γεωργική παραγωγή και δασοπονία.

https://youtu.be/jsn6K6alwu0

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!