ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκδήλωση με επίκεντρο τον Ιρλανδικό κλάδο τυριού
14. 11. 2018

Την Τετάρτη14 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο Seth Frank του Aliki Perrotis Residence Hall της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο: «Process and Product Innovation in Cheese Making: The Irish Model». Η εκδήλωση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς:

  • Teagasc Food Research Centre Moorepark Co. Cork, Ireland
  • R & D Milk & Cheese Related Division, Research and Development, Creta Farm - NEW MILK
  • Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος & Προϊόντων του, Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήριο Θεσσαλονίκης
  • Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης  
  • Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την εκδήλωση προλόγησε η κ. Κουτσομητροπούλου από την εταιρία New Milk. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θεματικές ενότητες που αφορούσαν την τεχνολογία της παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων καθώς και νέα επιχειρηματικά μοντέλα και κόμβους καινοτομίας. Πιο αναλυτικά, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Λυμπερόπουλος Α. από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση της Αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα. Ο κ. Σδράγκας Α. από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκε στην υγεία και την ευζωία των παραγωγικών ζώων καθώς και την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος. Ο κ. Μοσχάκης Θ. από το Εργαστήριο Γάλακτος & Προϊόντων του από το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκανε μια επισκόπηση για τα ελληνικά τυριά και την ελληνική τυροκομία. Επιπλέον, παρουσίασε αναλυτικά την τεχνολογία των ελληνικών τυριών άλμης, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους καθώς και κάποια ποιοτικά στοιχεία. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωση, ο κ. Sheehan D. από τον Ερευνητικό Φορέα Teagasc παρουσίασε το φορέα και έκανε μια ανασκόπηση για την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προιόντων στην Ιρλανδία. Επίσης, παρουσίασε αναλυτικά την τεχνολογία των σκληρών τυριών και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους. Ο κ. Guinee T. από τον Ερευνητικό Φορέα Teagasc μίλησε για την τεχνολογία των τυριών pasta fillata, τα είδη και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς επίσης για τα τεχνολογικά βήματα που γινονται για την παραγωγή τους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Ο κ. Singh J. από την SACCO SYSTEM, παρουσίασε τη SACCO Group, μίλησε για τις καλλιέργειες και τα ένζυμα της SACCO SYSTEM και τα είδη που είναι κατάλληλα για την παραγωγή σκληρών και ημίσκληρων τυριών τύπου streched. Επίσης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, το ρόλο τους στην τυροκόμηση και την αντιμετώπιση τυχόν ελαττωμάτων.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Παπαδόπουλος Φ. από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μίλησε για τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ο κ. Downey K. από τη Moorepark Technology Limited έκανε μια επισκόπηση για τους κόμβους καινοτομίας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Μιχαηλίδης Κ. από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος μίλησε για την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή σκληρών, ημίσκληρων και λευκών τυρίων συνοδευόμενων από λευκά και κόκκινα κρασιά της Βορείου Ελλάδος.

Εκδήλωση με επίκεντρο τον Ιρλανδικό κλάδο τυριού
Εκδήλωση με επίκεντρο τον Ιρλανδικό κλάδο τυριού
Εκδήλωση με επίκεντρο τον Ιρλανδικό κλάδο τυριού
Εκδήλωση με επίκεντρο τον Ιρλανδικό κλάδο τυριού
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!