ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Φεστιβάλ Μέλισσας Κύπρου, η ΑΓΣ
21. 06. 2022

Εφαλτήριο συνεργασίας και αφορμή για παρουσίαση του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αποτέλεσε η πρόσφατη παρουσία στελεχών του Ιδρύματος στο Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά Κύπρου. Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της προστασίας της μέλισσας και των άλλων επικονιαστών ως παραγόντων ζωής και διατήρησης του περιβάλλοντος.

Την πρωτοβουλία για την πρόσκληση των στελεχών της Σχολής, είχε ο σπουδαστής του ΙΙΕΚ ΑΓΣ, Ανδρέας Χριστοφόρου, ο οποίος κατάγεται από τη μεγαλόνησο και είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος με τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον. Ήρθε σε επαφή με την υποδιευθύντρια του ΙΙΕΚ, Άννα Παπακωνσταντίνου και της μίλησε για το Φεστιβάλ, καθώς και για τη πιθανότητα η Σχολή να δηλώσει την παρουσία της στην εκδήλωση. Η απάντηση ήταν θετική και έπειτα από πρόσκληση του Σωματείου Φοίνιξ, το οποίο συστάθηκε λίγες ημέρες μετά τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές και του κ. Παύλου Παραδεισιώτη, τα στελέχη της Σχολής ταξίδεψαν στην Κύπρο. Ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος και η τότε Επικεφαλής Εταιρικών Σχέσεων Δώρα Αναστασιάδου, συνοδευόμενοι από τον απόφοιτο της Σχολής και ομότιμο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (εργαστήριο Μελισσοκομίας) Δρ. Πασχάλη Χαριζάνη, βρέθηκαν στην Ορά. Μάλιστα, ο Δρ. Χαριζάνης μίλησε στην κεντρική εκδήλωση, όπου παρούσα ήταν η Προέδρος της Βουλής, Αννίτα Βασιλείου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα στελέχη της Σχολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την μελισσοκομική επιχείρηση «Όρος Μαχαιρά», να συνομιλήσουν με μελισσοκόμους και να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς σε ό,τι αφορά τον κλάδο της μελισσοκομίας. Επίσης, ο κ. Παύλος Παραδεισιώτης πλαισιωμένος από συνεργάτες του, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Paradisiotis Ltd».

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!