ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
10. 09. 2018

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» από το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018  στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» υποστηρίζει με αποκλειστική δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους εκπροσώπων του αγροδιατροφικού κλάδου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρήσεων αλλά και νέων αγροτών που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το πρόγραμμα.  

Ο Δρ Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του γραφείου διαχείρισης στρατηγικών προγραμμάτων της Σχολής και η Δρ. Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρθηκαν στο έργο που τα δυο ιδρύματα έχουν επιτελέσει, αντιπροσωπεύοντας τους δύο βασικούς εταίρους της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της πρωτοβουλίας κατά τους πρώτους μήνες εφαρμογής της και μίλησαν για τους τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα στοχεύει να στηρίξει τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα για τη νέα γενιά στο άμεσο μέλλον.

Δύο νέοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», η κα Ιωάννα Καρρά, κτηνοτρόφος και ο κ. Λεωνίδας Κούσης, αμπελουργός, μοιράστηκαν με το κοινό τους τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα τους υποστηρίζει μέσω συμβουλευτικής και καθοδήγησης ώστε να αναπτύξουν τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις.

«Μέσα στο 2019 το πρόγραμμα θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και ενός κέντρου καινοτομίας του τροφίμου, πρωτοβουλίες μοναδικές στο είδος τους στην Ελλάδα που στόχο έχουν να  υποστηρίξουν ιδιώτες και επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά τη διάχυση της γνώσης, τη γρήγορη υιοθέτηση τεχνολογίας αιχμής και την παραγωγή καινοτομίας που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες της βιομηχανίας και της αγοράς» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ομάδας του Rutgers στην Ελλάδα για το πρόγραμμα κα Έφη Λαζαρίδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στο εγχείρημα και τόνισε τη σπουδαιότητα της εμπειρίας και τεχνογνωσίας των τριών εταίρων του έργου. 

Η κα Εύα Πολυζωγοπούλου, Υποδιευθύντρια Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τόνισε πως «Όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε, ο σκοπός αυτής της προσπάθειας δεν είναι να επανεφεύρει τον τροχό. Η θέληση και το ταλέντο υπάρχουν ήδη σε κάθε έναν νέο αγρότη, επιστήμονα ή επιχειρηματία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους προσφέρουμε το δίκτυο και την καθοδήγηση που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν. Με άλλα λόγια, ως Ίδρυμα ερχόμαστε να συμπληρώσουμε κι όχι να αναπληρώσουμε αντίστοιχες προσπάθειες».  

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory Pfleger, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Σχολής και του Perrotis College Δρ Πάνος Κανέλλης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δρ Χαράλαμπος Κασσίμης, ο Πρύτανης της Σχολής Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Rutgers, κ. Robert Goodman και o Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Κίντζιος.

Παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
Παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
Παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
Παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
Παρουσίαση του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!