ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Αγγλική Γλώσσα
Δημοτικό Σχολείο
Αγγλική Γλώσσα

Η διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος σπουδών μας.

Ειδικότερα, για τη διδασκαλία της προβλέπεται:

  • Διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας από την Α’ τάξη Δημοτικού, με προγράμματα παρέκκλισης από το Υπουργείο Παιδείας (Α-Δ’ τάξη: 5 ώρες/εβδομάδα, Ε’-Στ’ τάξη: 6 ώρες/εβδομάδα).
     
  • Έμπειρο και συνεχώς καταρτιζόμενο σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας εκπαιδευτικό προσωπικό (native speakers).
     
  • Τμήμα Αγλικών Σπουδών με ενιαίο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και πρόγραμμα σπουδών με συγκεκριμένους μαθησιακούς και γνωστικούς στόχoυς για κάθε τάξη.
     
  • Παιγνιώδεις προσεγγίσεις της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στις μικρές τάξεις (Α’ και Β’ τάξη), με διαδραστικά παιχνίδια, τραγούδια, δραματοποιήσεις, παραμύθια, προφορική εκμάθηση σύντομων διαλόγων, χρήση καρτελών (flash cards) και διαφοροποιημένες προσεγγίσεις στις μεγαλύτερες τάξεις για υποστήριξη των πιθανών διαφορετικών επιπέδων των μαθητών/τριών.
     
  • Διαθεματική διδασκαλία και έμφαση στην ανάπτυξη αλληλεπιδραστικής σχέσης με την αγγλική γλώσσα μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων και δράσεων μέσα και έξω από το σχολείο.
     
  • Συμμετοχή του Αγγλικού Τμήματος σε όλα τα βιωματικά περιβαλλοντικά και καινοτόμα προγράμματα του σχολείου, καθώς και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές του δράσεις.
     
  • Βοηθητική παρουσία μέσα στην τάξη και υποστήριξη του μαθήματος από εθελοντές καθηγητές αγγλικών (interns) και απόφοιτους αμερικανικών πανεπιστημίων (native speakers).
     
  • Χρήση επιπλέον σχολικών βοηθημάτων με θεωρία και ασκήσεις που έχουν συγγράψει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
     
  • Παραγωγή αγγλόφωνων θεατρικών παραστάσεων (Δ', E’ και Στ’ τάξη).
     
  • Προετοιμασία για συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου για τα πτυχία Starters, Movers, Flyers (A’–B-Γ’-Δ’ τάξη), καθώς και για τα πτυχία ΚΕΤ και PET (Δ’-Ε’-Στ’ τάξη) των επιπέδων Α2 και B1 αντίστοιχα.
     
  • Δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών σε θερινά προγράμματα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Μ. Βρετανίας.

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μπορούν να εξασκήσουν περαιτέρω την αγγλική γλώσσα μέσα από Ομίλους (Clubs) που προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα στη Ζώνη Δραστηριοτήτων του σχολείου (STEM Academy, Peace Jam Program, Ceramics, English Drama Club).

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!