ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίτιμος διδάκτορας του ΠΑΜΑΚ, ο Έφορος της ΑΓΣ Γιώργος Μυλωνάς
01. 06. 2023

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ALUMIL A.E.» και Έφορος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Γιώργος Αλ. Μυλωνάς αναγορεύτηκε πρόσφατα σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου.

Το Τμήμα αποφάσισε να τον τιμήσει, όχι μόνον για «την επιτυχημένη ηγεσία μιας κορυφαίας στο είδος της ελληνικής βιομηχανίας», αλλά επιπλέον «για την προσφορά του στη συνεχή έρευνα, την αριστεία, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την εξέλιξη των επιχειρηματικών δράσεων στην Ελλάδα, μέσω καινοτόμων μεθόδων», όπως επίσης και για «τη συνεισφορά του στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία, μέσω πλήθους δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Στην ομιλία του, με τίτλο: «Διασχίζοντας τον Ωκεανό» ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η βράβευση του είναι μια «ευχάριστη έκπληξη» και μια «βαριά ευθύνη για το μέλλον». «Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στη ζωή και την επιχειρηματική δράση είναι πώς να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα πέσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Στη διάρκεια της απαγωγής μου συνειδητοποίησα πόσο τρομερό είναι να μην μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Ένα μυαλό σε εγρήγορση, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτε. Ένα χρόνο μετά ήρθε η κατάρρευση της LehmanBrothers... Τις δύσκολες καταστάσεις τις διαχειρίζεσαι, σηκώνεις τα μανίκια και αγωνίζεσαι. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις το καλύτερο επόμενο βήμα, την επόμενη καλύτερη επιλογή», προσέθεσε.

Ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε ότι μέχρι το 2008 η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα κλίμα ευδαιμονίας, με εύκολα και γρήγορα δάνεια, μια «παιδική χαρά» και ένα χρόνο μετά το 2009 «δεν κατάλαβε ότι χρεοκόπησε», αλλά «το καταλάβαμε, λίγο αργότερα» με οδυνηρές συνέπειες στις ζωές όλων. «Η Ελλάδα σταμάτησε να παίρνει αποφάσεις για το επόμενο καλύτερο βήμα, για την επομένη καλύτερη επιλογή» είπε και αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία του. «Η ALUMIL απασχολούσε τότε 2.500 άτομα, οικογένειες, μεγάλη ευθύνη. Χρειάζεσαι χρόνο που δεν τον έχεις και δεν στον δίνει κανένας» είπε και υπενθύμισε τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε για την αναδιοργάνωση της εταιρείας, λέγοντας: «Θέλαμε να περάσουμε τον ωκεανό, να γίνουμε καλύτεροι, προσλάβαμε νέους ανθρώπους και ζητήσαμε να μας εμπιστευτούν. Ενισχύσαμε την έρευνα και ανάπτυξη, παράγουμε καινοτόμα προϊόντα. Σήμερα η ALUMIL έχει 3.300 άτομα. Επενδύσαμε στη γνώση. Και όλα αυτά χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση, χωρίς κρατικές ενισχύσεις».

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και του πολέμου στην Ουκρανία, όπου η εταιρεία του διατηρεί παράρτημα εδώ και πολλά χρόνια και προσέθεσε: «Έπεσα παρά πολλές φορές στη ζωή μου, αλλά πάντα σηκώθηκα με μεγαλύτερο πείσμα, με μεγαλύτερη επιμονή».

Τον έπαινο για τον τιμώμενο εκφώνησε ο καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γεώργιος Τσιότρας, αναφερόμενος στον επιχειρηματικό του βίο, καθώς και στις καλές πρακτικές της κυκλικής οικονομίας τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας. Σημείωσε την περιπέτεια της απαγωγής του κ. Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 και τη στήριξη της συζύγου του μέχρι να λήξει η περιπέτεια του. «Το αλουμίνιο δεν σκουριάζει. Μένει αναλλοίωτο, όπως και ο χαρακτήρας του Γιώργου, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες», τόνισε ο κ. Τσιότρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. JeffLansdale, ο Dean του PerrotisCollege, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, διπλωμάτες ξένων χωρών, φοιτητές, κ.α.

Σύντομο βιογραφικό Γ. Μυλωνά

Γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1959. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας (London School of Economics). Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ALUMIL A.E.» και Πρόεδρος του Ομίλου ALUMIL, ενός ομίλου που δραστηριοποιείται γύρω από το αλουμίνιο με πάνω από 30 θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του ThessINTEC και μέλος των Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!