ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο τελικό του διαγωνισμού CanSat η ομάδα ρομποτικής
17. 10. 2018

Σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα Ρομποτικής των Λυκείων της ΑΓΣ καθώς προκρίθηκε στα δέκα πρώτα σχολεία στο διαγωνισμό CanSat in Greece και θα διαγωνισθεί στους τελικούς που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2019 στην Αθήνα. Ο CanSat in Greece είναι διαγωνισμός διαστημικής και στόχος του είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Η Σχολή συμμετείχε με ομάδα πέντε μαθητών από το Club Ρομποτικής, καθοδηγούμενη από τον καθηγητή Φυσικής Νίκο Πεγιόπουλο.

Αποστολή της είναι να κατασκευαστεί δορυφόρος στο μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος θα εκτοξευθεί σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και στη συνέχεια θα διαχωριστεί από αυτόν. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να συλλέγει δεδομένα τα οποία αφορούν την ατμόσφαιρα. Θα κάνει καταμέτρηση της υγρασίας, της ατμοσφαιρικής πίεσης, της θερμοκρασίας και στη δευτερεύουσα αποστολή θα καταγράφει τα επίπεδα της UV ακτινοβολίας. Όλες οι καταγραφές θα γίνουν με κατάλληλους αισθητήρες και τα δεδομένα που θα συλλέγονται, θα στέλνονται στον επίγειο σταθμό με τηλεμετρία και θα ταξινομούνται σε αρχείο excel.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η ομάδα εκπόνησε σχέδιο που περιέγραφε αρχικά όλα τα μέρη της αποστολής, έγραψε με αρκετή λεπτομέρεια το πως θα κατασκευαστεί ο δορυφόρος, ποιοι αισθητήρες θα χρησιμοποιηθούν, πως θα συνδεθούν, τη γλώσσα προγραμματισμού, τη χρήση της πλατφόρμας arduino, πως θα κατασκευαστεί ο επίγειος σταθμός και τον τρόπο που θα γίνει η ασύρματη λήψη των δεδομένων. Επίσης κατατέθηκε πλάνο προώθησης του εγχειρήματός (π.χ. ιστοσελίδα και δημόσιες σχέσεις).

Ο μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Οι ομάδες αποτελούνται από 4 - 6 μέλη και καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού για να την εκτελέσει.

Στο τελικό του διαγωνισμού CanSat η ομάδα ρομποτικής
Στο τελικό του διαγωνισμού CanSat η ομάδα ρομποτικής
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!