ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Απόφοιτοι της Σχολής που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. μοιράστηκαν την εμπειρία τους με μαθητές των Λυκείων
22. 12. 2022

Για τις γνώσεις που έλαβαν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και πώς αυτές αποτέλεσαν στέρεο υπόβαθρο για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων, μίλησαν 16 απόφοιτοι του προγράμματος Study USA, οι οποίοι πλέον είναι φοιτητές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των Η.Π.Α.. Πρόκειται για αποφοίτους τόσο του Γενικού όσο και Επαγγελματικού Λυκείου, οι οποίοι επισκέφτηκαν τους γνώριμους χώρους της Σχολής και συναντήθηκαν με 31 μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Study USA.

Οι φοιτητές-απόφοιτοι που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν οι: Μυρσίνη Μάνου Γεωργίλα, Σοφία Δημότση και Βούλα Κοτσακιαχίδου από το University of Richmond, Μαρία Ιωάννου από το Hamilton College, Δημήτρης Χρήστου από το Lawrence University, Δέσποινα Γιαπουδζή, Ραφαέλα Κανλή και Μαριάννα Μασούτη από το WPI, Μαρία Σταμπόλκου από το Barry University, Αθανασία Κυτούδη και Λάουρα Κάσο από το Union College, Στέλλα Σαπαντζή από το Brown University, Ζαχαρίας Καρακώστας από το Berea College, Ελευθερία Τοπάλογλου από το Brandeis University, Χάρης Γιαννούλας από το Washington & Lee University, Μελίνα Κοφοκότσιου από το Pomona College και Γιώργος Φαλέγκος από το Rhodes College.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου, με αρκετούς αποφοίτους του προγράμματος να έρχονται κατευθείαν από το αεροδρόμιο. Τους καλωσόρισε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου, Μανώλης Πεδιωτάκης, ο οποίος τους χαρακτήρισε «σπουδαία παραδείγματα» της ΑΓΣ. «Η χαρά του δασκάλου μεγάλη όταν βλέπει παλιούς μαθητές του και ακόμη μεγαλύτερη όταν επιστρέφουν στο σχολείο όπου σπούδασαν. Πλέον, το κυριότερο προσόν σας είναι ότι διευρύνονται οι ορίζοντες σας και με τις σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ξεδιπλώνονται μπροστά σας σημαντικές ευκαιρίες», τους είπε.

Στη συνέχεια, οι σημερινοί μαθητές του Study USA συστήθηκαν στους αποφοίτους, οι οποίοι με τη σειρά τους ένας – ένας σηκωνόταν λέγοντας το πανεπιστήμιο όπου φοιτούν και κάτι που θα ήθελαν να ξέρουν πριν τις σπουδές τους στην Αμερική. Και οι 16 φοιτητές τόνισαν ότι οι γνώσεις που έλαβαν στα θρανία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποδείχθηκαν πολύτιμες για τις σπουδές του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι πολλά από τα εισαγωγικά μαθήματα του πανεπιστημίου, τα είχαν ήδη διδαχθεί στην ΑΓΣ και με αυτόν τον τρόπο αισθάνθηκαν ότι είχαν μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με συμφοιτητές τους από άλλες χώρες. Συμβούλεψαν τους σημερινούς μαθητές του Study USA να παραμείνουν αυθεντικοί και να διατηρήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Υπογράμμισαν ότι ως φοιτητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν μόνοι τους και τους κάλεσαν να μην στεναχωρηθούν αν δεν γίνουν δεκτοί από την πρώτη τους επιλογή, διότι υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια τα οποία ενδεχομένως να ταιριάξουν καλύτερα. «Όλα θα πάνε καλά. Θα βρείτε φίλους, θα συνηθίσετε τη ζωή και τα μαθήματα. Να θυμάστε ότι υπάρχει λόγος που θα είστε εκεί και θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε. Σίγουρα, θα τα καταφέρετε», είπαν οι φοιτητές στους σημερινούς μαθητές του Study USA.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Study USA”

Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα "Study USA" της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα, στις αρχές της Γ’ τάξης κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!