ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δύο απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου στο YALE
09. 10. 2021

Την πύλη του ξακουστού πανεπιστημίου YALE πέρασε πριν από μερικές εβδομάδες ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Από τις πρώτες που έσπευσαν να τον υποδεχθούν και να τον καλωσορίσουν ήταν η επίσης απόφοιτη του Λυκείου, Κατερίνα Καργιώτη, η οποία από το 2019 σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο. Και οι δύο, έλαβαν πλήρη υποτροφία από το YALE και κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους με τη βοήθεια και τη συνδρομή του προγράμματος Study U.S.A. της Σχολής.

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξεί να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, να κάνει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και να αναζητήσει εργασία ως μηχανικός στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1. Ακόμη δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει στο YALE. Όπως λέει, η προσαρμογή στις απαιτήσεις του νέου πανεπιστημίου ήταν μία σχετικά εύκολη διαδικασία. Δηλώνει δικαιωμένος από την απόφασή του φοιτήσει στο Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο –όπως είπε- αναπτύσσεται σε ένα εξαιρετικό campus και τα στελέχη του βοηθούν τους μαθητές να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Στο πλευρό του βρίσκεται η 20χρονη –πλέον- Κατερίνα Καργιώτη, η οποία αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2019 από το ΓΕΛ της ΑΓΣ και σε δύο μήνες βρέθηκε στο Κονέκτικατ προκειμένου να αρχίσει τις σπουδές της στο YALE. Με καταγωγή από το μικρό Ζευγολατιό Σερρών κυνήγησε και πέτυχε τον στόχο της: να γίνει δεκτή σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς. Συνεχίζει τις σπουδές της με αφοσίωση και προσήλωση και ήδη κάνει μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον της, όταν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές της. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!