ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίσκεψη του απόφοιτου Δημήτρη Βλάχου στο campus
28. 09. 2021

Τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, επισκέφτηκε ο απόφοιτος Δημήτρης Βλάχος (τάξη 1954). Συνοδευόμενος από τον γιο του και αντιπρόεδρο της Nickelodeon, Dion, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σχολής Dr. Lansdale και τη σύζυγό του Marjorie.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο κ. Βλάχος αναπόλησε τα χρόνια του στη Σχολή και την πατρική σχέση που ανέπτυξε με τον τότε πρόεδρο Bruce Lansdale, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να έρθει από το Βελβεντό Κοζάνης για σπουδές και μετά να «ανοίξει τα φτερά» του στην Αμερική. Μίλησε για την αξία της οικογένειας και πως αυτή διέπει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής αλλά και για τη σημασία του πρακτικού προγράμματος που ακολουθούν οι μαθητές. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα ειδικότητας του κ. Βλάχου, την αρχιτεκτονική τοπίου (ξηροτοπίο - xeriscaping) και με ποιον τρόπο μπορούν να εφαρμοστούν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την υποστήριξή του. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βλάχος στηρίζει σθεναρά και έμπρακτα την αποστολή της Σχολής. Πρόσφατα προσέφερε μια γενναιόδωρη δωρεά για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας και συνεχίζει να συνεισφέρει στην εκπαιδευτική αποστολή του Iδρύματος με ποικίλους τρόπους.

Ο κ. Βλάχος ήρθε στη Σχολή από το Βελβεντό, ένα μικρό χωριό κοντά στην Κοζάνη, το 1950. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποφοίτησε μαζί με άλλους τέσσερις μαθητές – ένας εκ των οποίων ήταν ο κ. Παντελής Παντελιάδης, επιτυχημένος επιχειρηματίας και έφορος της Σχολής επί σειρά ετών. Όσο ήταν μαθητής, εργαζόταν ως βοηθός σε διάφορα μαγαζιά της πόλης, ενώ – με τη βοήθεια των καθηγητών του – έγραφε σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής προσπαθώντας να βρει ευκαιρίες σπουδών. Κατάφερε να γίνει δεκτός σε Κολέγιο του Τέξας με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright για ένα χρόνο. Μέσα σε αυτό το χρόνο βελτίωσε τα αγγλικά του και εξασφάλισε υποτροφία από το Arizona State University (ASU) για σπουδές στη γεωπονία με ειδίκευση στη φυτική παραγωγή. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Παράλληλα, βρήκε δουλειά σε ένα βοτανικό κήπο της ερήμου και κατάφερε να καλύψει τα έξοδα για το οικοτροφείο και τη σίτισή του. Αποφοίτησε από το ASU με πτυχίο στη γεωπονία και τις γλώσσες. Τα επόμενα επτά χρόνια τον βρίσκουν να ασχολείται με την ηλεκτρονική και τα επόμενα επτά να εργάζεται ως καθηγητής γεωπονίας και ισπανικών. Με τα χρήματα που μάζεψε αγόρασε γη στην Αριζόνα, ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση αρχιτεκτονικής τοπίου και σήμερα προμηθεύει τα προϊόντα τους σε μεγάλα καταστήματα της νοτιο-δυτικής Αμερικής.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!