ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Αναστασία Πατέρα, ΑΓΣ τάξη 1999
07. 09. 2021

Είναι Ωκεανογράφος-Περιβαλλοντολόγος με εξειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Εργάζεται στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και φέτος ολοκληρώνει το Διδακτορικό της στην ανάπτυξη εργαλείων χωρικής ανάλυσης για τη διαχείριση παράκτιων περιοχών. Η Αναστασία Πατέρα, δηλώνει περήφανη για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την οποία θεωρεί μοναδική σε κάθε επίπεδο.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο της Σχολής το 1999. Οι καλύτερες αναμνήσεις της σχετίζονται με τη διαμονή της στο campus, ενώ χαρακτηρίζει μοναδική την εμπειρία που της προσφέρθηκε να έρθει σε επαφή μέλη της φυλής Καλάς που επισκέφτηκαν τη Σχολή. «Η ΑΓΣ με βοήθησε να ωριμάσω. Μου έμαθε να αναλαμβάνω ευθύνες, να σκέφτομαι το ‘εμείς’ και  όχι το ‘εγώ’, να συνυπάρχω με διαφορετικούς ανθρώπους και να μοιράζομαι. Να εξελιχθώ ως άτομο γενικώς. Είμαι περήφανη για το σχολείο μου γιατί είναι μοναδικό σε κάθε επίπεδο. Καινοτόμο και ταυτόχρονα με βαθιές βάσεις σε ηθικές αξίες και παράδοση. Η συμβουλή μου στους μαθητές που φοιτούν τώρα είναι να επενδύσουν στις ανθρώπινες σχέσεις και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται ώστε να αποκομίσουν όσες περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, είτε μέσω διάφορων δραστηριοτήτων είτε μέσω των απογευματινών μαθημάτων», δηλώνει.

Σήμερα εργάζεται ως ερευνήτρια και υποστηρικτικό προσωπικό στο εκπαιδευτικό έργο του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων μέσω των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) με τα οποία μπορεί να γίνει η οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων σε θεματικούς χάρτες και ως εκ τούτου επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη κατανόηση από το ευρύ κοινό. Ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων του GIS με το διαδίκτυο (webGIS) καθιστά τις εφαρμογές αυτές προσβάσιμες από όλους. «Ο στόχος μου είναι να δημιουργώ εφαρμογές που βασίζονται σε επιστημονικές μεθόδους που λειτουργούν επικουρικά στη λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση του περιβάλλοντος, είναι φιλικές προς τον χρήστη και εύκολα προσβάσιμες. Με αυτόν τον τρόπο γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ επιστημόνων, πολιτικών και ευρέος κοινού. Αυτήν την περίοδο συνεισφέρω συμβουλευτικά στο εγχείρημα του γραφείου διασύνδεσης αποφοίτων της ΑΓΣ να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή χωρική βάση δεδομένων των αποφοίτων της Σχολής», καταλήγει.

Alumni Xpress: Αναστασία Πατέρα, ΑΓΣ τάξη 1999
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!