ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρωτοπόρα προγράμματα στο Γυμνάσιο Χασιώτη
11. 10. 2019

Πλούσιες είναι οι δράσεις του Γυμνασίου Χασιώτη κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του. Βασική προτεραιότητα ήταν η προσαρμογή των παιδιών στο νέο περιβάλλον, η υποστήριξη της ομαδικότητας και η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στο σχολείο. Η διδασκαλία των μαθημάτων εμπλουτίστηκε με βιωματικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ πολλά πρωτοπόρα προγράμματα μπήκαν σε εφαρμογή. Συγκεκριμένα:

Το βιωματικό πρόγραμμα STEM λειτούργησε υποστηρικτικά του μαθήματος της Φυσικής με δραστηριότητες κατανόησης της διαδικασίας μέτρησης αποστάσεων. Κατά την πραγματοποίηση των δράσεων οι μαθητές χρησιμοποίησαν την επιστημονική μέθοδο, δηλαδή μία σειρά καθορισμένων διαδικασιών που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να ανακαλύψουν τα μυστικά της φύσης.

Συνδυαστικά με το πρόγραμμα STEM, λειτουργεί το πρόγραμμα "Enviro-Science", το οποίο τη συγκεκριμένη περίοδο αντλεί τα θέματά του από την ελιά και το λάδι. Οι μαθητές αναγνώρισαν την έννοια της διαλυτότητας μέσω πειραμάτων, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία ελιάς στο Perrotis College, ενώ θα συμμετάσχουν σε συγκομιδή, ελαιοποίηση και γευσιγνωσία λαδιού στο Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College.

Το πρόγραμμα "Career & Learning Academy" έκλεισε τον πρώτο κύκλο του, με δράσεις αυτογνωσίας και ανακάλυψης προσωπικών κλίσεων των μαθητών. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η γνωριμία των παιδιών με 13 επαγγελματίες από διάφορους τομείς επαγγελμάτων, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σχολείο και έδωσαν προσωπικές συνεντεύξεις σε ομάδες μαθητών.

Το πρόγραμμα "Συμμετοχή και Δημοκρατία" ξεκίνησε με τη "συνέλευση του σχολείου" όπου τα παιδιά πρότειναν κανόνες και δραματοποίησαν καθημερινά προβλήματα της τάξης με σκοπό τη συνδιαμόρφωση και κοινή αποδοχή "συμφωνίας καλής συμπεριφοράς" από όλους. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής μαθητικών συμβουλίων, ενώ οι μαθητές θα αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την ομαλότερη λειτουργία της τάξης τους, αλλά κυρίως για την καλλιέργεια της υπευθυνότητάς τους.

Παράλληλα, ξεκίνησε και η λειτουργία των παρακάτω ομίλων δραστηριοτήτων (clubs) που αποτελούν κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος: Μαθηματικών, Λογοτεχνίας, Αγγλικών, Κινηματογράφου και Ρομποτικής.

Πρωτοπόρα προγράμματα στο Γυμνάσιο Χασιώτη
Πρωτοπόρα προγράμματα στο Γυμνάσιο Χασιώτη
Πρωτοπόρα προγράμματα στο Γυμνάσιο Χασιώτη
Πρωτοπόρα προγράμματα στο Γυμνάσιο Χασιώτη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!