ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην εξ αποστάσεως παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών Ι.ΙΕΚ και εκπαίδευσης ενηλίκων
24. 03. 2020

Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία σύγχρονης τεχνολογίας η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προωθεί την εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές του Ι.ΙΕΚ έχουν αναρτήσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα moodle το εκπαιδευτικό υλικό που διδάχθηκε μέχρι και την ημέρα αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας προκειμένου οι σπουδαστές να αξιοποιήσουν το υλικό για την καλύτερη κατανόηση και την επανάληψη του περιεχομένου του. Επίσης, προετοιμάζουν και αναρτούν το εκπαιδευτικό τους υλικό στην πλατφόρμα σε εβδομαδιαία βάση, ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να μελετούν εξ αποστάσεως. Το εκπαιδευτικό υλικό δύναται να συνοδεύεται από φύλλα ελέγχου, ώστε να υπάρχει ανατροφοδότηση των σπουδαστών, και των εκπαιδευτών. Όπως επισημάνθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν υποκαθιστούν τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά κρατούν το ενδιαφέρον των σπουδαστών ζωντανό, συντηρούν την προηγούμενη γνώση και προετοιμάζουν για την επόμενη. Παράλληλα, εξετάζεται η αντικατάσταση μέρους των εξετάσεων προόδου με εργασίες, όπως επιτρέπεται μεν βάσει του κανονισμού, αλλά αναμένεται σχετική εντολή του υπουργείου. Έτσι, θα αξιοποιηθεί καλύτερα η περίοδος αναστολής της λειτουργίας του Ι.ΙΕΚ και θα μειωθεί η επιβάρυνση του προγράμματος εξετάσεων προόδου μετά την επάνοδο στην κανονικότητα.

Σε ότι αφορά τα σεμινάρια ενηλίκων, μόνο ο Αγροτουρισμός γίνεται εξ αποστάσεως λόγω περιεχομένου. Όλα τα υπόλοιπα απαιτούν φυσική παρουσία επειδή είναι βιωματικά και πρακτικού περιεχομένου για τη βελτίωση δεξιοτήτων.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!