ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Βίντεο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από τους μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου
14. 05. 2021

Η καθημερινότητα των υπόδουλων Ελλήνων, η Επανάσταση αλλά και πολλές διαχρονικές αξίες όπως: σημαία, ελευθερία, συντροφικότητα, φιλία, αγώνας, εκπαίδευση, συμμαχία και ηρωισμός, αναδείχθηκαν –μεταξύ άλλων- στο βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΑΓΣ για να τιμήσουν την επέτειο συμπλήρωσης δύο αιώνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Εργάστηκαν αρκετές εβδομάδες για τον εντοπισμό του υλικού και την ολοκλήρωση του σχετικού βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε την παραμονή της εθνικής εορτής. Πηγές έμπνευσης αποτέλεσαν το βιβλίο "Πώς να τη βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της Επανάστασης" του Χρήστου Δημόπουλου (εκδόσεις Ψυχογιός) και το εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Μέσα σε συνθήκες καραντίνας, τα παιδιά συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες, επικοινωνώντας ηλεκτρονικά και ανταλλάσσοντας υλικό και πληροφορίες.

Τα τραγούδια “Όλη η δόξα όλη η χάρη”, “Σαν τέτοια ώρα στο βουνό” ερμήνευσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης. Τα κείμενα συντάχθηκαν από τους μαθητές, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Στέλλας Αναστασοπούλου και Σωτηρίας Οικονόμου. Η επιμέλεια των τραγουδιών ήταν της δασκάλας μουσικής Δήμητρας Μπαντέκα, η μίξη εικόνας και ήχου του δασκάλου Αντώνη Κόκκινου και οι σκηνοθετικές οδηγίες δόθηκαν από τη θεατρολόγο Χαρά Αδαμίδου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!