ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
VeloCT: στόχος η πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς
22. 03. 2021

Πέρσι κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in schools και φέτος έχει θέσει ως στόχο την πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς.  Η ομάδα VeloCT, η οποία απαρτίζεται από 18 μαθητές του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, διεκδικεί με αξιώσεις μία σημαντική διάκριση στον μεγαλύτερο STEM διαγωνισμό παγκοσμίως και ταυτόχρονα «παραδίδει μαθήματα» μάρκετινγκ στην προβολή και τη διαχείριση του πρότζεκτ της.

Το F1 in Schools επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μίνι μοντέλου αμαξιδίου F1, παραμένει, ωστόσο, ένας πολύπλευρος διαγωνισμός, ο οποίος εξετάζει τις δεξιότητες των μαθητών σε διάφορα πεδία, όπως στην επιχειρηματικότητα και το marketing. Για τον λόγο αυτό, η πρόκριση στους Παγκόσμιους Τελικούς αποτελεί αποτέλεσμα ενός καλά δομημένου πλάνου με ξεκάθαρους στόχους και βλέψεις. Κατευθυντήριες γραμμές της ομάδας αποτελούν η προώθηση της STEM εκμάθησης σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, η παρότρυνση για περισσότερες συμμετοχές γυναικών σε ανδροκρατούμενα πεδία και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα του project, μηδενίζοντας το αποτύπωμα των ενεργειών στο πλαίσιο του F1 In Schools.

Μια από τις βασικές αξίες της VeloCT αποτελεί η βιωσιμότητα. Στόχος των μαθητών είναι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και διεξαγωγής του διαγωνισμού, να έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Για τον σκοπό αυτό μέτρησαν το Carbon Footprint της ομάδας και το αντιστοίχισαν σε αριθμό δέντρων με βάση το διοξείδιο του άνθρακα που απορροφούν ετησίως. Ήδη, βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Δήμους Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και το Δασαρχείο Πολυγύρου για την οργάνωση περιβαλλοντικής δράσης και τη διεξαγωγή δενδροφύτευσης.

Ακόμη, είναι σε επικοινωνία με την εταιρεία The New Raw, η οποία εδράζεται στην Ολλανδία, για την 3D εκτύπωση του αμαξιδίου με το οποίο θα συμμετάσχουν στους Εθνικούς Τελικούς από ανακυκλώσιμο πλαστικό. Μέσω αυτής της συνεργασίας θέλουν να εκμηδενίσουν τον αντίκτυπο στο περιβάλλον από την 3D εκτύπωση του αμαξιδίου για τις προαπαιτούμενες δοκιμές και τον διαγωνισμό και να εκμεταλλευτούν την εκτεταμένη χρήση πλαστικού προς το όφελός τους. Το πλαστικό σκοπεύουν να το περισυλλέξουν από καθαρισμούς που θα συμβούν σε δημόσια μέρη εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, καθώς και από την ανακύκλωση που γίνεται στο σχολείο.

Έχοντας αποκτήσει βιώματα και ικανότητες που θα τους συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής του, θέλουν να επικοινωνήσουν στα σχολεία τα οφέλη της συμμετοχής σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Πρωταρχικό μέλημα είναι να μεταφέρουν στους μαθητές τις εμπειρίες τους και να τους παροτρύνουν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που θα βελτιώσουν τη σχολική τους εμπειρία και θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τον όμορφο κόσμο των επιστημών. Επίσης, σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τη διαφορετική καταγωγή των μελών της ομάδας για την προσέγγιση ΜΜΕ στους τόπους κατοικίας τους και την προώθηση της Team VeloCT και του διαγωνισμού F1 In Schools.

Εμπνευσμένοι από το πνεύμα του διαγωνισμού, δημιούργησαν τα "Blunder Games", μια διεθνή πρόκληση με ομάδες από όλο τον κόσμο. Στο challenge θα συμμετέχουν 50 ομάδες από δέκα διαφορετικές χώρες, οι οποίες κάθε εβδομάδα θα έχουν να φέρουν σε πέρας συγκεκριμένες δοκιμασίες, κερδίζοντας πόντους για αυτούς και τη χώρα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο κανονικό πρωτάθλημα F1.

Να σημειωθεί ότι η VeloCT έχει καθιερώσει πολύ ισχυρή παρουσία στα social media, έχοντας ένα κοινό που σχεδόν ξεπερνάει τα 2.000 άτομα, στην ιστοσελίδα, το Instagram, Facebook, YouTube, και άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιεί. Ακόμη, έχει αρχίσει ένα Newsletter μέσα από το οποίο ενημερώνει συνεχώς το κοινό με τα νέα της και δημιουργεί κάθε Κυριακή τα "Fast Cast", podcast δηλαδή στα οποία οι μαθητές μιλούν για διάφορα θέματα και το οποίο μεταδίδεται ζωντανά.

VeloCT: στόχος η πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς
VeloCT: στόχος η πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!