ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σε συνέδριο για την ευαλωτότητα μεταναστών/προσφύγων και την παιδική προστασία, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου
17. 04. 2024

Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τα οποία έχουν σκοπό να ετοιμάσουν πολίτες με ενσυναίσθηση, αλληλέγγυους με τα θύματα εκμετάλλευσης και ενεργούς στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, παρουσίασε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, Τάσος Παπαναστασίου κατά την εισήγησή του στο εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο: «Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων και Παιδική Προστασία». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και ανέπτυξε το πρόγραμμα διδασκαλίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη διαμεσολάβηση και την ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων.

Το συνέδριο διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του ΠΤΠΕ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21 και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και κατά τη διάρκεια των εργασιών του τονίστηκε ότι η παιδική ευαλωτότητα αποτελεί ένα αυξανόμενο φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, ο ρυθμός αύξησης είναι ιδιαίτερα έντονος τις τελευταίες δεκαετίες. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!