ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Βράβευση του Δικτύου ΙοΤ της ΑΓΣ
15. 03. 2022

Το «Χρυσό Βραβείο» στην κατηγορία “Agriculture” απέσπασε το δίκτυο ΙοΤ (Internet of Things /Διαδίκτυο των πραγμάτων) που έχει αναπτύξει το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της ΑΓΣ σε παραγωγικές περιοχές της χώρας, στον φετινό – πρώτο για τα ελληνικά δεδομένα –  διαγωνισμό ΙοΤ Awards 2022 που διοργανώνει η εταιρεία BOUSSIAS. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου στην Αθήνα. 

Το δίκτυο ΙοΤ της ΑΓΣ έχει αναπτυχθεί σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την επικράτεια. Αποτελείται από εκατοντάδες αισθητήρες και κεραίες και μπορεί να καλύψει έκταση 2,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Σύντομα θα καλύψει, για πρώτη φορά σε θαλάσσια και παράκτια περιοχή, και την περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου. Βασικά «εργαλεία» του είναι α) η τεχνογνωσία και ο εξοπλισμός από το διεθνές δίκτυο LoRa Alliance και β) το αγροδιατροφικό cluster Internet of Food Alliance. Κοινό στοιχείο και των δύο συγκεκριμένων πυλώνων είναι το IoT (διαδίκτυο των πραγμάτων), όπου στην περίπτωση της ΑΓΣ επικεντρώνεται στην αγροδιατροφή.

Τα IoT Awards αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις πιο καινοτόμες IoT εταιρείες, εφαρμογές IoT ή apps, αναγνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο είναι όλο και πιο σημαντικά για το κράτος, τη βιομηχανία και τους πολίτες. Απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις, οργανισμούς, δημόσιους φορείς, καθώς και σε παρόχους σχετικών υπηρεσιών και λύσεων της αγοράς του IoT. Για πρώτη χρονιά η BOUSSIAS αναδεικνύει και επιβραβεύει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τις πιο καινοτόμες IoT εταιρείες, εφαρμογές IoT ή apps (τόσο για χρήστες όσο και για παρόχους), αναγνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο είναι όλο και πιο σημαντικά για το κράτος, τη βιομηχανία και τους πολίτες.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!