ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό Φυσικής 'ΙΥΝΤ'
18. 01. 2019

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των μαθητών που θα λάβουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό Physics World Cup. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε διήμερο σεμινάριο και Workshop με τίτλο: 1ο Hellenic Young Physicists & Young Naturalists Tournament.

Το Physics World Cup είναι ο πιο συναρπαστικός ομαδοκεντρικός διαγωνισμός Φυσικής, μεταξύ μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι μαθητές παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε 17 επιστημονικά προβλήματα. Η λύση τους κρίνεται από άλλους μαθητές και οι επιδόσεις τους βαθμολογούνται από κριτική επιτροπή. Τα προβλήματα προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της Φυσικής και είναι μερικές φορές διεπιστημονικά.

35 χώρες απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται τα τελευταία 32 χρόνια. Οι μαθητές μέσω του διαγωνισμού αποκτούν σημαντικές δεξιότητες όπως:

•             Εκτέλεση πειραμάτων

•             Έρευνα – Ανάλυση δεδομένων

•             Εμβάθυνση στη θεωρία

•             Συνεργατική μάθηση

•             Παρουσίαση εργασίας

•             Εμπειρία σε debates

•             Ρητορικές δεξιότητες

•             Γλωσσικές δεξιότητες

•             Επικοινωνία με μαθητές άλλων χωρών

Το Physics World Cup χωρίζεται σε δύο επιμέρους διαγωνισμούς: Τον International Young Physicists Tournament (IYPT) που απευθύνεται σε μαθητές Β’ & Γ’ Λυκείου, και τον International Young Naturalists Tournament (IYΝT) που απευθύνεται σε μαθητές Α’ Γυμνασίου έως και Α’ Λυκείου. Για το 2019 (καλοκαίρι) ο διαγωνισμός ΙΥΡΤ θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία (Πολωνία), ενώ ο διαγωνισμός ΙΥΝΤ στο Μινσκ (Λευκορωσία).

Στον διαγωνισμό ΙΥΝΤ θα συμμετάσχει και ομάδα μαθητών της Α τάξης του Γενικού Λυκείου που αποτελείται από τους μαθητές: Απόστολο Γραικό, Αποστόλη Καραλιόλιο, Αγνή-Ιωάννα Κοκορότσικου και Θαλή- Χρυσόστομο Τσιωνά και η οποία προετοιμάζεται από τον καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Πεδιωτάκη.

Τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησαν και βοήθησαν οι κκ Βασίλης Νούσης (υπεύθυνος ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας), Σωτήρης Μανδηλιώτης (υπεύθυνος ΕΚΦΕ Σερρών), Κωνσταντίνος Ζώκος (πρώην υπεύθυνος ΕΚΦ) Ε, εκπρόσωποι της ΕΕΦ, αρκετοί καθηγητές φυσικής και ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής της Βουλγαρίας και κριτής του διαγωνισμού IYPT, Mladen Matev.

Συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό Φυσικής 'ΙΥΝΤ'
Συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό Φυσικής 'ΙΥΝΤ'
Συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό Φυσικής 'ΙΥΝΤ'
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!