ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεργασία της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» με το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού
26. 01. 2022

Την απόφασή τους να συνεργαστούν στενά εκδήλωσαν οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» και του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού. 

Ο Πρόεδρος της Σχολής Dr. Jeff Lansdale και η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης Δαμιάνα Κουτσομίχα επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του ΙΑΠΕ Ανανία Τσιραμπίδη, με τον οποίον συζήτησαν «κανάλια» συνεργασίας. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η ιστορικός – ερευνήτρια του ΙΑΠΕ Μαρία Καζαντζίδου, η οποία έχει ήδη συνεργαστεί με τη βιβλιοθήκη της Σχολής στο πλαίσιο έρευνάς της για τους Κύπριους μαθητές που φιλοξενήθηκαν στην ΑΓΣ μετά την τουρκική εισβολή του 1974. 

Ο Dr. Lansdale και η κα Κουτσομίχα αποδέχθηκαν με χαρά την τιμητική πρόταση να παρουσιάσει η Σχολή στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το ΙΑΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Μικρασιατική καταστροφή. Το συνέδριο φέρει τον τίτλο «Η επόμενη μέρα μετά την Καταστροφή» και θα διεξαχθεί το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου 2022, διά ζώσης. Ο κ. Τσιραμπίδης τόνισε ότι η Σχολή είχε μεγάλη και πολυετή προσφορά στην επούλωση των πληγών των προσφύγων, η οποία θα πρέπει να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!