ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
11. 10. 2019

Με ποικίλες εκδηλώσεις οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου Χασιώτη, του Επαγγελματικού Λυκείου και του Γενικού Λυκείου, γιόρτασαν τη φετινή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την εκδήλωση των δύο Λυκείων –τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου- τίμησε με την παρουσία της η παλαίμαχη καλαθοσφαιρίστρια Πόλυ Σαρέγκου. Η αντίστοιχη εκδήλωση του Δημοτικού και του Γυμνασίου Χασιώτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια και Ολυμπιονίκης Πόλυ Σαρέγκου μίλησε στους μαθητές των δύο Λυκείων για την καριέρα της αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση της με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στους χώρους της οποίας διέμενε με την οικογένειά της και πέρασε τα παιδικά της χρόνια ως παιδί εργαζόμενου της Σχολής. Η κα Σαρέγκου ξεκίνησε ως αθλήτρια της κωπηλασίας και στη συνέχεια γνώρισε το μπάσκετ στην ηλικία των 16 ετών. Αγάπησε το άθλημα και με σύμμαχο το ταλέντο της και τη συστηματική δουλειά, διέπρεψε ως παίκτρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Ισπανία), κατακτώντας διάφορους τίτλους με αποκορύφωμα το 2009 όταν κατέκτησε με την ομάδα του Αθηναϊκού το TripleCrown (Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδος και Πρωταθλήτρια Ευρώπης). Ανάλογη ήταν και η πορεία με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Γυναικών, της οποίας διετέλεσε αρχηγός για αρκετά χρόνια και πρώτη σκόρερ όλων των εποχών, με κορυφαία διάκριση την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Μετά το πέρας της παρουσίασής της, η Πόλυ Σαρέγκου συμμετείχε στο πρόγραμμα της ημέρας προπονώντας ομάδα μαθητών σε αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Πλέον του αγώνα μπάσκετ, το πρόγραμμα περιελάμβανε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες όπως αγώνες δρόμου, σκυταλοδρομίες, διελκυστίνδα, πιγκ-πογκ, βόλεϊ και ποδοσφαίρο 5Χ5.

Το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Χασιώτη διοργάνωσαν τη δική τους ημέρα σχολικού αθλητισμού. Οι διευθύνσεις των δύο σχολείων είχαν προγραμματίσει πληθώρα δράσεων –κυρίως αθλητικές- οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της ΑΓΣ και κράτησαν το ενδιαφέρον των μαθητών. Να σημειωθεί ότι η φετινή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν αφιερωμένη στον Αυστραλό αθλητή Peter Norman.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!