ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκδήλωση με το ΑΠΘ για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
09. 11. 2018

Οι προοπτικές αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Συνδιοργανώθηκε από το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευδόκιμη Γη».

Κατά τη διάρκεια της, διακεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από το Γραφείο Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όσο και από πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το Ιόνιο, αναφέρθηκαν διεξοδικά στην καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησής τους, τις νέες τάσεις στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων, αλλά και την αξιοποίηση των αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία. Επίσης, τοποθετήθηκαν στελέχη τριών επιχειρήσεων, οι εισηγήσεις των οποίων επικεντρώθηκαν στην παραγωγή και διάθεση αιθέριων ελαίων, τα εκχυλίσματα και τις υπερτροφές και την αξιοποίηση αρωματικών φυτών για την παραγωγή καλλυντικών και διατροφικών συμπληρωμάτων.

Ο γεωπόνος του Γραφείου Στρατηγικών Προγραμμάτων Δρ. Ηλίας Κάλφας έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος «Ευδόκιμη Γη», τονίζοντας ότι συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική και αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα σχετικά με την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία των προϊόντων στα οποία εστιάζει.

Εκδήλωση με το ΑΠΘ για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
Εκδήλωση με το ΑΠΘ για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
Εκδήλωση με το ΑΠΘ για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!