ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Φύλακας-Άγγελος για τους μαθητές του Δημοτικού
23. 09. 2019

Για δεύτερη χρονιά υλοποιείται στο Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ η δράση «Φύλακας-Άγγελος». Όπως και οι υπόλοιπες που αφορούν στη σχέση των μελών της σχολικής κοινότητας ενός βιωματικού σχολείου, στοχεύει στο να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών και να τα οδηγήσει να μάθουν να συναισθάνονται και να στέκονται αλληλέγγυα στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους.

Έτσι, τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης άπλωσαν τις «φτερούγες» τους πάνω από τα «πρωτάκια» του Δημοτικού Σχολείου. Αφού γνωρίστηκαν, τα μεγάλα παιδιά ξενάγησαν τα μικρότερα της Α' τάξης στους χώρους του σχολείου και συμμετείχαν όλοι και όλες μαζί σε αγώνα σκυταλοδρομίας! Πολύ γρήγορα ο πάγος έσπασε, γλυκές φιλίες ξεκίνησαν και μια συναρπαστική χρονιά με αγάπη και φροντίδα περιμένει όλα τα παιδιά!

Δύο μέρες μόλις μετά την πρώτη γνωριμία τους, οι μαθητές της Α’ και της ΣΤ’ τάξης πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή δράση τους. Πιασμένοι χέρι – χέρι έκαναν περίπατο στο campus, όπου τα παιδιά της ΣΤ’ είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τα «αγγελάκια τους» στα βασικά κτίρια και χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στο τέλος, έφτασαν όλα μαζί στο θεατράκι, όπου και με τη συνεργασία της θεατρολόγου του σχολείου, δραματοποίησαν με ένα παιχνίδι το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα ισχύει για τις σχέσεις τους στο μέλλον.

Φύλακας-Άγγελος για τους μαθητές του Δημοτικού
Φύλακας-Άγγελος για τους μαθητές του Δημοτικού
Φύλακας-Άγγελος για τους μαθητές του Δημοτικού
Φύλακας-Άγγελος για τους μαθητές του Δημοτικού
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!