ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην επόμενη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και οι τέσσερις ομάδες του Γυμνασίου Χασιώτη
14. 02. 2022

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η συμμετοχή των τεσσάρων ομάδων του Γυμνασίου Χασιώτη στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Στατιστικής, καθώς εξασφάλισαν την είσοδό τους στη δεύτερη φάση. Είναι η δεύτερη χρονιά που το Γυμνάσιο συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Τις τέσσερις ομάδες του Γυμνασίου στελεχώνουν οι:

Ομάδα 1 (Β' Γυμνασίου): Πολύκαρπος-Άρης Καλαϊτζίδης, Δημήτριος Παρούτης, Μαρία-Αναστασία Τρεύλα

Ομάδα 2 (Γ' Γυμνασίου): Αικατερίνη Βασιλάκη, Μαριαλένα Δασκαλάκη, Μαρία Καλπακίδου

Ομάδα 3 (Γ' Γυμνασίου): Αικατερίνη-Γεωργία Μπουδούρη, Ιωάννης Σινάκος, Δημήτριος Φέκας

Ομάδα 4 (Γ' Γυμνασίου): Άννα-Μαρία Παπαοικονόμου, Φοίβος Ταρασίδης, Στυλιανός Χατζηφωτίου

Σκοπός του διαγωνισμού που διοργανώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι να αναδειχθούν ταλαντούχοι μαθητές που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη μέσα από την ενασχόληση με ρευνητική εργασία βασισμένη σε επίσημες στατιστικές. Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις. Η 1η φάση περιλαμβάνει τρία τεστ γνώσεων σχετικά με έννοιες στατιστικής και πιθανοτήτων, καθώς και με τη χρήση πηγών και inforgraphics των επίσημων στατιστικών. H 2η φάση αποτελείται από μια ερευνητική εργασία πάνω σε συγκεκριμένο θέμα που ορίζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ..  Οι πρώτες δύο ομάδες από όλη την Ελλάδα θα προχωρήσουν και στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι ο μαθητής της Β’ τάξης, Δημήτρης Παρούτης, συμμετέχει και στον 82ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, έχοντας προκριθεί στην τρίτη φάση του, με την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!