ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αναγνώριση της προσφοράς της οικογένειας Σαμούρκα στη Σχολή
07. 06. 2019

Το όνομα «Theodore Samourkas» δόθηκε στον νέο ξενώνα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο οποίος θα φιλοξενεί συνεργάτες ακαδημαϊκούς από ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Την αποκάλυψη της ταμπέλας που κοσμεί την είσοδο του ξενώνα, έκαναν η κόρη του αείμνηστου Θεόδωρου Σαμούρκα, κ.Ζωή Σαμούρκα και ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης.

Το «Ίδρυμα Σαμούρκα», πρώτος πρόεδρος του οποίου διετέλεσε για 27 χρόνια ο πατέρας της κ. Σαμούρκα έχει συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου της Σχολής. Από πέρυσι, τη διαχείριση του ιδρύματος έχει αναλάβει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Πάνος Κανέλλης ευχαρίστησε την οικογένεια Σαμούρκα για την προσφορά της στον τόπο και ειδικά προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Υπογράμμισε ότι η απόδοση του ονόματος του αείμνηστου Θεόδωρου Σαμούρκα στον νέο ξενώνα της Σχολής, αποτελεί μία μικρή -αλλά τόσο ουσιαστική- ένδειξη αναγνώρισης προς τον ευεργέτη. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στη Σχολή, η κ. Σαμούρκα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο, να ξεναγηθεί στο campus, να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις της Σχολής και να ενημερωθεί διεξοδικά για την πολύχρονη προσφορά της. Η κ. Σαμούρκα παραβρέθηκε και στην τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών του Perrotis College, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ειδική αναφορά στο «Ίδρυμα Σαμούρκα» και έλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της οικογένειάς της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι το «Ίδρυμα Σαμούρκα», συστήθηκε το 1982 με τη δημόσια διαθήκη του Χρήστου Θεοδ. Σαμούρκα, με την επωνυμία «ΣΑΜΟΥΡΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ» και άρχισε να λειτουργεί από το 1986. Στη συνέχεια, ο γιός του Θεόδωρος Σαμούρκας, πρόεδρος του Ιδρύματος για 27 χρόνια, αύξησε την περιουσία του Ιδρύματος με σημαντικές δωρεές, ώστε να συνεχίσει το έργο του και άλλαξε την επωνυμία του σε «ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΜΟΥΡΚΑ». Μετά το θάνατο του Θεοδώρου Σαμούρκα το 2009, η κόρη του Ζωή ανέλαβε και άσκησε τη διοίκηση μέχρι τις αρχές του έτους 2018, οπότε και παρέδωσε το Ίδρυμα στη σημερινή διοίκηση.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η συμβολή του στην πρόοδο και προκοπή της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το πνεύμα από το οποίο εμπνέεται και εμφυσείται το «ίδρυμα Σαμούρκα» είναι το πνεύμα της αλληλεγγύης. Οι χορηγίες, οι υποτροφίες, τα βοηθήματα και οι ενισχύσεις για κοινωφελείς και πολιτιστικούς σκοπούς, υπήρξαν πολλές όλα αυτά τα χρόνια.

Αναγνώριση της προσφοράς της οικογένειας Σαμούρκα στη Σχολή
Αναγνώριση της προσφοράς της οικογένειας Σαμούρκα στη Σχολή
Αναγνώριση της προσφοράς της οικογένειας Σαμούρκα στη Σχολή
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!