ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις του Κέντρου Υποστήριξης Μαθητών
13. 03. 2018

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου μέλη του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών "ΚΕΑΤ" ενημέρωσαν τους μαθητές της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου σχετικά με τις αναπηρίες όρασης. Μαζί τους ήταν και σκύλοι οδηγοί. Οι μαθητές, μέσα από συζήτηση αλλά και βιωματικές δραστηριότητες, ενημερώθηκαν και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με δυσκολίες όρασης, για την καθημερινότητα του αλλά και για τρόπους υποστήριξης και βοήθειάς του.

Την 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε workshop για τους σπουδαστές του Foundation του Perrotis College με αντικείμενο Study skills, Time management, Teamwork. Οι σπουδαστές, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και ομιλίες, αφού συμμετείχαν σε παιχνίδι γνωριμίας, γνώρισαν τρόπους και τεχνικές μάθησης, τρόπους διαχείρισης του χρόνου αλλά και τεχνικές οργάνωσης δραστηριοτήτων. Τέλος, ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ομαδικής δουλειάς αλλά και τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια ομάδα επιτυχημένη.

Στις 23 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες της A' τάξης του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για τις διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας, τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, τους κινδύνους που κρύβουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τον κυβερνοπόλεμο και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.

Τέλος, στις 26 Φεβρουαρίου στη Σπουδαστική Εστία "Αλίκη Περρωτή" πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση για όλους του σπουδαστές του Perrotis College με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση. Πιο συγκεκριμένα έγιναν αναφορές για τον ορισμό, τα είδη, τους τρόπους εκδήλωσης αλλά και αντιμετώπισης, καθώς επίσης και για τα όρια του κάθε ατόμου.

Δράσεις του Κέντρου Υποστήριξης Μαθητών
Δράσεις του Κέντρου Υποστήριξης Μαθητών
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!