ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επιχείρηση...Cochlea
07. 02. 2018

Οι μαθητές του κλαμπ επιχειρηματικότητας και κλαμπ σαλιγκαριού του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος φέτος συνεργάζονται και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην εμπορική έκθεση του Σωματείου επιχειρηματικότητας νέων με κύριο προϊόν τους το χαβιάρι σαλιγκαριού. Το προϊόν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι μαθητές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία εικονική επιχείρηση, με την ονομασία “Cochlea”. Μέσω αυτής προωθείται το λευκό χαβιάρι σαλιγκαριού. Στόχος της επιχείρησης Cochlea είναι η ενίσχυση της ελληνικής νεανικής επιχειρηματικότητας, η καινοτομία και η πρωτοτυπία στον τομέα της παραγωγής. Χρέος της είναι να προσφέρει στους καταναλωτές άρτια προϊόντα. Επιπλέον, ως ύψιστη προτεραιότητα τίθεται η ποιότητα και η αξιοπιστία, ενώ η τιμή καθιστά τα προϊόντα που διαθέτει η επιχείρηση όσο πιο προσιτά γίνεται σε κάθε αγοραστή.

Η επιχείρηση Cochlea αποτελείται από πέντε τμήματα που καθένα παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία της. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ασχολείται με την οργάνωση και την διευθέτηση διάφορων θεμάτων που σχετίζονται με τους ανθρώπινους πόρους, το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων έχει την ευθύνη της εικόνας που προβάλλει η επιχείρηση στο αγοραστικό κοινό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι αρμοδιότητες του τμήματος Μάρκετινγκ σχετίζονται με την εμφάνιση και την προώθηση των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά, ενώ το τμήμα Οικονομικών ασχολείται με την οικονομική διαχείριση. Τέλος, το τμήμα Παραγωγής, το οποίο αποτελεί η ομάδα που παρήγαγε το λευκό χαβιάρι σαλιγκαριού, αναλαμβάνει να συντονίζει και να υλοποιεί τα προγράμματα παραγωγής. Κάθε τμήμα έχει το δικό του διευθυντή. Την ευθύνη του συντονισμού και της επίβλεψης των τμημάτων φέρει η Πρόεδρος της επιχείρησης, η οποία είναι μαθήτρια που προέκυψε από εκλογές. Φυσικά, την καθοδήγηση και την κατανομή αρμοδιοτήτων για όλα τα τμήματα αναλαμβάνει η υπεύθυνη του εξωσχολικού ομίλου.

Επιχείρηση...Cochlea
Επιχείρηση...Cochlea
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!