ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN
11. 03. 2024

Τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου σε έκταση κέντρου Πυρηνικών Ερευνών και Σωματιδιακής Φυσικής στον κόσμο, το περίφημο CERN στην Ελβετία, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα πειράματα που διεξάγονται στο Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire–CERN, το οποίο συστάθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

Κατά την ξενάγησή τους, οι 61 μαθητές, με τη συνοδεία πέντε καθηγητών τους, παρακολούθησαν video σχετικό με το σύμπαν των σωματιδίων (Universe of particles), ενημερώθηκαν για το Data Centre του Alice και στη συνέχεια επισκέφθηκαν, ανά ομάδες, τις υπόγειες εγκαταστάσεις του πειράματος ALICE. Μετά περιηγήθηκαν στα διαδραστικά εκθέματα του νεότευκτου CERN Science Gateway.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της Γενεύης, την έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, το νησάκι Ρουσσώ και το ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης, την παλιά πόλη και το σπίτι του Καποδίστρια, το τείχος της μεταρρύθμισης. Η εκπαιδευτική εκδρομή διήρκεσε από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου και αποτέλεσε μοναδική εμπειρία καθώς –μεταξύ άλλων – οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε τέσσερα κράτη (Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία).

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!