ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εορτασμός της εθνικής επετείου
21. 10. 2021

Από τον Παιδικό Σταθμό έως τα Λύκεια, οι μαθητές της Σχολής τίμησαν με ποικίλους τρόπους την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Παιδικός Σταθμός πραγματοποίησε ξενάγηση των μικρών μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία από τα Κάστρα και το Λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο, το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το γλυπτό «Οι Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου. Εμπνευσμένοι από το συγκεκριμένο γλυπτό επισκέφτηκαν το Κεραμικό Εργαστήρι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη Christine Willis και τους έδειξε τα μυστικά της κεραμικής τέχνης, καθώς και όλα τα στάδια δημιουργίας.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έμαθαν τραγούδια σχετικά με την εθνική επέτειο. Ξεναγήθηκαν σε σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκηε, έκαναν κατασκευές και παρέλασαν.

Το «ΟΧΙ» τίμησαν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Συγκεκριμένα, η Ε’ τάξη ετοίμασε εκδήλωση για όλο το σχολείο με σκετσάκια και εορταστικά τραγούδια. Η σημαία παραδόθηκε στον σημαιοφόρο Γιώργο Βροχίδη και τους παραστάτες. Από την πλευρά τους, οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη τίμησαν την εθνική επέτειο με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και αναγνώσεις χρονικών και ποιημάτων στο αμφιθέατρο του σχολείου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παραδόθηκε η σημαία στη σημαιοφόρο Κατερίνα Βασιλάκη και τους παραστάτες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας  που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα Λύκεια της ΑΓΣ ώστε ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να προσλαμβάνουν με βιωματικό τρόπο τα μηνύματα της συγκεκριμένης μέρας και των επετείων που συνδέονται με αυτήν, αναπτύχθηκαν πολλές δράσεις την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την ομιλία του επ.καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στράτου Δορδανά, με θέμα το Ολοκαύτωμα των Κερδυλίων. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον τόπο της σφαγής στο χωριό Κερδύλια, όπου ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Χούπης αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τη 17η Οκτωβρίου 1941. Στο υπόλοιπο της εβδομάδας, έγιναν πρωινές ομιλίες που αναφέρονταν στον Άγιο Δημήτριο, στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, καθώς και ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία που απονέμονται στους μαθητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη των  σημαιοφόρων και των παραστατών των δύο σχολείων. Σημαιοφόρος για το Επαγγελματικό Λύκειο ανακηρύχθηκε η Ελπίδα Κυργιαφίνη, ενώ για το Γενικό Λύκειο ο Κωνσταντίνος Θεοδοσιάδης. 

Εορτασμός της εθνικής επετείου
Εορτασμός της εθνικής επετείου
Εορτασμός της εθνικής επετείου
Εορτασμός της εθνικής επετείου
Εορτασμός της εθνικής επετείου
Εορτασμός της εθνικής επετείου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!