ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησαν οι μαθητές της Σχολής
26. 03. 2023

Με παρελάσεις, ομιλίες, δράσεις και παραστάσεις, τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της Σχολής.

Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού μέσα από παιδικά βιβλία προσέγγισαν τις έννοιες της ελευθερίας, της φιλίας και της ειρήνης. Συζήτησαν για τον συμβολισμό και τη σημασία της ελληνικής σημαίας και έκαναν παρέλαση στους χώρους του Σχολής. Τέλος, κατασκεύασαν τρισδιάστατο κάδρο θάλασσας, βασισμένο στα χρώματα της Ελλάδας!

Στο Νηπιαγωγείο, οι μαθητές συζήτησαν για τα γεγονότα, δημιουργήσαν φιγούρες κουκλοθεάτρου σχετικές με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, άκουσαν σχετικά τραγούδια και έκαναν παρέλαση.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου τίμησαν τη μέρα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα δύο τμήματα της Στ’ τάξης ετοίμασαν για τη γιορτή της εθνικής επετείου παράσταση βασισμένη στα σημαντικότερα γεγονότα και στις συνθήκες της περιόδου, όπως τα διδάχθηκαν στο μάθημα της ιστορίας. Δουλεύοντας ομαδικά, παράλληλα με τα μαθήματά τους και υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μια πρωτοποριακή και βαθιά συγκινητική παράσταση. Έτσι, την Πέμπτη 23 Μαρτίου το πρωί στο θέατρο του Γυμνασίου Χασιώτη, παρουσιάστηκε η παράσταση «Σκλαβιά, Επανάσταση, Απελευθέρωση», την οποία παρακολούθησαν όλα τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, την παράσταση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο θαυμασμό και οι συγγενείς των μαθητών. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, οι μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Δήμου Πυλαίας και συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας τους.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες της παράστασης.

Στο Γυμνάσιο Χασιώτη οι μαθητές τίμησαν την επέτειο με μία μουσικοθεατρική παράσταση την οποία ετοίμασε και παρουσίασε το τμήμα Β2. Οι μαθητές δημιούργησαν θεατρική ομάδα και ομάδα ορχήστρας με διάφορα όργανα. Στη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα παγωμένα πορτραίτα των ηρώων του '21: Οι ήρωες στο τότε και στο τώρα», μέσα από τις διηγήσεις των ηρώων του '21 έκαναν σύγκριση του τότε με το σήμερα.

Στο Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο η γιορτή περιελάμβανε διπλό αφιέρωμα: τη λευτεριά του ανθρώπου μέσα από το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και τη λευτεριά του Έλληνα μέσα από τον Αγώνα του '21. Στο πρώτο σκέλος της γιορτής οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στους μαθητές για το «Αποκεκρυμμένο Μυστήριο» του Ευαγγελισμού και τον τρόπο που γιορτάζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το δεύτερο σκέλος ήταν αφιερωμένο στο δημοτικό τραγούδι του '21 που πλάστηκε, ζυμώθηκε, τραγουδήθηκε και χορεύτηκε στα πεδία της μάχης, υπό την ιερή σκεπή του αγώνα και την άγρια σκιά του θανάτου. Οι μαθητές, με προθυμία και αγάπη παρουσίασαν και τα δύο αφιερώματα και κάποιοι εξ αυτών χόρεψαν ορισμένα από τα τραγούδια της επανάστασης πλημμυρίζοντάς μας με συγκίνηση και περηφάνια.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!