ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Dogs in Learning
26. 02. 2018

Συνεχίζεται και την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα “Dogs in Learning” που εφαρμόζεται από το 2015 σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και πιλοτικά στο Νηπιαγωγείο. Αφορά την ένταξη των σκύλων στη σχολική τάξη, εμπλέκοντάς τους σε καθημερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών. 

Πιο συγκεκριμένα, η εμπλοκή σκύλου αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συμμετάσχει κανείς στην καθ’ αυτή άσκηση/ δραστηριότητα. Ακόμη, βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες, την αυτο-εικόνα, τον αυτο-έλεγχο, την αυτο-αξία και την αίσθηση της ενσυναίσθησης. Επίσης, βελτιώνει τη διάθεση, τις συνεργατικές ικανότητες, τη συγκέντρωση και την προσοχή, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών, την επίλυση προβλημάτων, τη θέση ορίων μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, την ικανότητα να εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του και την ικανότητα να εμπιστεύεσαι κάποιον. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει ως στόχο την ανάδειξη των επιδράσεων που έχει η θεραπευτική επαφή με τα ζώα σε ένα σχολικό πλαίσιο, θέτοντας εκπαιδευτικούς στόχους αναφορικά με την κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή.

Κύρια συντονίστρια του προγράμματος είναι η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κα. Ιωάννα Τζιτζιλή με τη σκυλίτσα της Abby, η οποία έχει ενταχθεί σταδιακά σε δραστηριότητες κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης με τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Dogs in Learning
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Dogs in Learning
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!