ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης του Dr.Lansdale και του Δρα Ρότσιου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
26. 09. 2023

Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη στις 26 και 27 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταπόδοση της παρουσίας του Πατριάρχη στην αποφοίτηση των Λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τον Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Πικριδίου (Haşköy) στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τη λειτουργία, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στη συμβολή της στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησε γεύμα στο Πατριαρχείο και συζήτηση με τον Πατριάρχη για τρέχοντα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του κρίσιμου ζητήματος της κλιματικής κρίσης και των επιπτώσεων της. Η ανάγκη για άμεση δράση, όπως τονίστηκε, είναι καθοριστική. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια θα διαδραματίσουν οι συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ, κρατών, φορέων και πολιτών. Ο Dr. Lansdale, επισήμανε τη στήριξη της ΑΓΣ στις προσπάθειες του Πατριαρχείου στο συγκεκριμένο ζήτημα και τόνισε το  κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε για την πρόθεση της Σχολής να παρέχει υποτροφία για σπουδές στο Perrotis College σε μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης ή σε φοιτητή με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!