ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Απόφοιτος ΑΓΣ (1997) και Perrotis College(2000): Νικόλαος Χάκης
26. 09. 2023

«Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή μου δίδαξε να μην φοβάμαι τη δουλειά. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι το γεγονός ότι παρέχει – σε απόλυτη ισορροπία – θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση», δηλώνει ο απόφοιτος του Ιδρύματος, Νικόλαος Χάκης. Σήμερα, εργάζεται στην πολυεθνική International Paint, με αντικείμενο την πώληση χρωμάτων σε ναυτιλιακές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Η οικογένειά του δεν είχε σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Έμαθε για την ΑΓΣ όταν ως πρόσκοπος την επισκέφτηκε στο πλαίσιο προγράμματος. Του άρεσαν οι εγκαταστάσεις και η ιδέα του οικοτροφείου και έτσι γράφτηκε στο Γενικό Λύκειο. «Ήταν από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, είχα τη δυνατότητα να σπείρω, να οργώσω, να περιποιηθώ ζώα και γενικότερα να έρθω πιο κοντά στη φύση. Οι καθηγητές ήταν εξαιρετικοί και πάντα κοντά μας», θυμάται. Μετά την αποφοίτησή του από το ΓΕΛ (1997) πήγε για ένα χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία. Το 1998 γράφτηκε με υποτροφία στο πρόγραμμα της Διεθνούς Επιχειρηματικότητας του Perrotis College. Μετά την αποφοίτησή του το 2000, έκανε μεταπτυχιακό στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στη συνέχεια, διέγραψε μία εξαιρετική καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Η Σχολή μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω soft skills προσαρμοστικότητας και επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα», υπογραμμίζει και παρακινεί τους σημερινούς μαθητές και σπουδαστές της «να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους παρέχει η Σχολή για να βγουν στο εξωτερικό». Τονίζει ότι η ΑΓΣ τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, το οποίο ήταν να ζήσει και να δουλέψει στο εξωτερικό και παραδέχεται ότι της οφείλει ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχημένης τους πορείας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!