ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Detroit των Η.Π.Α. για πρακτική άσκηση, σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ
16. 09. 2019

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της πρακτικής άσκησης 33 σπουδαστών του ΙΕΚ, δύο από τους οποίους έκαναν την πρακτική τους σε οργανωμένη αγορά αγροτικών προϊόντων στο Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

  

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές Αλέξανδρος Κεραμιδάς και Θωμάς Κατοχιανός επιλέχθηκαν για να πραγματοποιήσουν αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε οργανωμένη αγορά αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Eastern Market, ο οποίος από το 1800, ενισχύει τον αγροδιατροφικό τομέα του νοτιοανατολικού Michigan ως πυλώνα της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ τροφοδοτεί τον πληθυσμό με φρέσκα και ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Ο οργανισμός βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί υποδομή γύρω από την αγορά που υποστηρίζει την αδιάκοπη αποστολή του για οικονομική, διατροφική και πολιτιστική υποστήριξη της ευρύτερης περιοχής. Οι καταρτιζόμενοι αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση-πρόκληση, καθώς αντιλαμβάνονται τα προφανή οφέλη από την απόκτηση εμπειριών, ιδεών για την οργάνωση αντίστοιχων εμπορικών σχημάτων στην περιοχή τους, αλλά και τη δημιουργία δεσμών με αντιπροσώπους της αγοράς, με στόχο την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων.

Γενικότερα, το πρόγραμμα της εξάμηνης πρακτικής άσκησης, που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ή περισσότερες φάσεις, αφορά την απασχόληση των σπουδαστών σε επιχειρήσεις με αντικείμενο συναφές της ειδικότητάς τους, ώστε να «γεφυρώσουν» τις γνώσεις και δεξιότητες του πρώτου έτους σπουδών με την πραγματικότητα του βιομηχανικού τομέα και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής απασχολήθηκαν σε επιχειρήσεις του κλάδου επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων, συνεταιρισμούς, βοτανικούς κήπους, αγροκτήματα και οικογενειακές γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Όλοι τους αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, ανέπτυξαν επαγγελματικές σχέσεις, αλλά αποτέλεσαν και σημαντικούς πρεσβευτές της Σχολής, τόσο στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σπάρτη, αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό!

Έναρξη νέων ειδικοτήτων στο Ι.ΙΕΚ

Το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δύο νέες ειδικότητες έρχονται να προστεθούν στις προσφερόμενες ειδικότητες του Ι.ΙΕΚ: αυτές του Τεχνικού γαλακτοκομίας-Τυροκόμου και του Τεχνικού αμπελουργίας και οινολογίας.

Η ειδικότητα του Τεχνικού αμπελουργίας και οινολογίας παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να απασχοληθεί ο απόφοιτος ως εξειδικευμένος τεχνικός σε αμπελουργικές, οινοποιητικές ή μικτές αμπελοοινικές επιχειρήσεις διάφορων μορφών, καλύπτοντας ανάγκες τεχνικής, οργανωτικής και διαχειριστικής φύσεως σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής, μεταποιητικής και εμπορικής διαδικασίας.

Η ειδικότητα του Τεχνικού γαλακτοκομίας-Τυροκόμου παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να απασχοληθεί ο απόφοιτος στην παραγωγή διάφορων μορφών τυποποιημένου ή μεταποιημένου γάλακτος ή καινοτόμων προϊόντων αυτού, που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την υλοποίηση των ειδικοτήτων θα αξιοποιηθούν για άλλη μια φορά οι εξειδικευμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και η πολύχρονη πείρα της Σχολής στην παραγωγή γαλακτοκομικών και οινικών προϊόντων.

   

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!