ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ενημέρωση για τον COVID-19
29. 04. 2020
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ξεκινά η σταδιακή λειτουργία των εκπαιδευτικών βαθμίδων:
  • Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ' Λυκείου.
  • Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Α' & Β' Λυκείου, και του Γυμνασίου.
  • Προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για το Γυμνάσιο και τα Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου.
  • Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε αναστολή λειτουργίας παραμένει ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο.

------------------------------------------------------------------

10.04.2020
Η αναστολή λειτουργίας παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
 
Θα σας κρατάμε ενήμερους για εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

-----------------------------------------------------------------

21.03.2020
To Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αποφάσισε την παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. 
 
---------------------------------------------------
10.03.2020
Μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους και προφύλαξη από την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού (convid-19).
 
Συγκεκριμένα, κλείνουν από 11 Μαρτίου 2020 ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο, το Ι.ΙΕΚ και το Perrotis College. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια ενηλίκων.
 
Άμεση θα είναι και η εκκένωση του οικοτροφείου των Λυκείων αλλά και του Perrotis College.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εργάζονται και προετοιμάζουν τη λειτουργία του σχεδίου εξ' αποστάσεως εκπαιδευτικής υποστήριξης. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση από την εκάστοτε εκπαιδευτική βαθμίδα. 

Για Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα:
«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα» πατήστε εδώ.
 
---------------------------
 
Παλαιότερη ανάρτηση
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παρακολουθεί τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει γονείς και μαθητές ότι εφαρμόζει όλες τις οδηγίες και εγκυκλίους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των αρμόδιων Υπουργείων, σχετικά με την πρόληψη και προφύλαξη από τον ιό.
 
Συγκεκριμένα, σε όλους τους χώρους τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες υγιεινής:
  • Τα θρανία, οι καρέκλες και τα χερούλια στις πόρτες απολυμαίνονται συχνά. Το ίδιο συμβαίνει και στις τουαλέτες.
  • Οι αίθουσες αερίζονται σε κάθε διάλειμμα.
  • Οι εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν, συνεχώς, στα παιδιά τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής:
    - Συχνό πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν από την κατανάλωση φαγητού με υγρό σαπούνι και νερό και επικουρικά με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
    - Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
    - Αποφυγή κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων (μπουκάλια νερού,ποτήρια, πιρούνια ή κουτάλια, τηλέφωνα, κλπ).
    - Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με μαντήλι ή χαρτομάντιλο ή με την εσωτερική πλευρά του αγκώνα.
Σας καλούμε να διατηρείτε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Υπενθυμίζουμε ότι εστίες διασποράς ιώσεων είναι και άλλοι χώροι, πέραν του σχολείου, όπου συγκεντρώνονται πολλά παιδιά και ενήλικες. Τα παιδιά που ασθενούν (κυρίως με συμπτώματα όπως πυρετός άνω των 37,5) καλούνται να μείνουν σπίτι και να αναρρώσουν.
 
Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών.
 
Σε περίπτωση που ταξιδέψατε σε περιοχές διασποράς του ιού ή είχατε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης, να παρακολουθείτε την ατομική σας υγεία καθώς και των παιδιών σας και να περιορίσετε τις επαφές (τα παιδιά να απέχουν από τα μαθήματά τους, εφόσον έχουν ταξιδέψει και μέχρις ότου παρέλθουν 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής ή την ημερομηνία στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης).
 
Για επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των αρμόδιων φορέων:
 
Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/
 
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
https://www.minedu.gov.gr/
 
Υπουργείο Υγείας
https://www.moh.gov.gr/
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!