ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην κορυφή των προτιμήσεων και φέτος η γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
13. 11. 2019

Αποτελεί την πιο νόστιμη… ατραξιόν του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Η τοποθέτησή της δίπλα στις υπόλοιπες λιχουδιές προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού. Η γαλοπούλα ετοιμάζεται και πάλι να «κλέψει τις εντυπώσεις» στην πιο εορταστική οικογενειακή συγκέντρωση του χρόνου. Και παραδοσιακά, οι πιο εύγεστες από αυτές θα είναι «made in… Αμερικανική Γεωργική Σχολή» καθώς είναι πασίγνωστες τόσο για τη νοστιμιά, όσο και την ποιότητά τους.

Η πρώτη εκτροφή των γαλόπουλων έγινε το μακρινό… 1972. Υιοθετώντας ένα ακόμη αμερικανικό έθιμο, η τότε διοίκηση της Σχολής αποφάσισε να πάρει τις πρώτες 1.000 γαλοπούλες προκειμένου να ξεκινήσει την εκτροφή τους για την περίοδο των Χριστουγέννων. Παράλληλα, οι μαθητές της είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο σύγχρονο πτηνοτροφείο, ενώ η Σχολή αποκτούσε ένα σημαντικό έσοδο από τις πωλήσεις, το οποίο κατευθύνονταν στο Πρόγραμμα Υποτροφιών των μαθητών.  Από την πρώτη κιόλας χρονιά, οι γαλοπούλες με τη σφραγίδα ποιότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έγιναν ανάρπαστες, καθώς η Ελληνική κοινωνία «αγκάλιασε» το Αμερικανικό έθιμο.

Διαβάστε τι έγραφε το ανοιξιάτικο τεύχος του «Σπορέα» το 1980 για τις ανάρπαστες γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής:

Έως και σήμερα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εκπληρώνει τους ίδιους σκοπούς και διαθέτει τις γαλοπούλες της στην ελληνική αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Εκτρέφονται σε συνθήκες ευζωίας και βιοασφάλειας και το τελικό στάδιο διαχείρισης και επεξεργασίας τους πραγματοποιείται στο εκπαιδευτικό μας πτηνοσφαγείο  παρουσία κρεοσκόπου-κτηνιάτρου των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Η διάθεση των γαλόπουλων στην αγορά γίνεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα από αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, MyMarket, Μασούτης και Θανόπουλος) και επιλεγμένα κρεοπωλεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται, πως τα έσοδα από τις πωλήσεις των γαλόπουλων –όπως άλλωστε και των υπολοίπων προϊόντων του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της Σχολής- συνεχίζουν να στηρίζουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών μαθητών και σπουδαστών.

Δείτε τη δήλωση του διευθυντή της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και επικεφαλής του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της Σχολής, Δρ.Βαγγέλη Βέργου:

Μπορείτε να βρείτε μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα εδώ

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Στην κορυφή των προτιμήσεων και φέτος η γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Στην κορυφή των προτιμήσεων και φέτος η γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Στην κορυφή των προτιμήσεων και φέτος η γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!