ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου, Dr. Jeff Lansdale και συναντήσεις με επισήμους και φορείς
01. 09. 2021

Καθήκοντα ανέλαβε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο προσωρινός πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργική Σχολής, Dr. Jeff Lansdale. Άρχισε την ημέρα του με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της φάρμας, όπου συνομίλησε με προσωπικό του πτηνοτροφείου και του γαλακτοκομείου και, στη συνέχεια, συνάντησε τους εργαζομένους του τμήματος συντήρησης. Αμέσως μετά και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Marjorie, συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση των καθηγητών του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου καθώς και των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου. Τους ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά» και αναφέρθηκε στη Σχολή ως «ένα ξεχωριστό σχολείο με ξεχωριστούς ανθρώπους». Στη συνέχεια, πραγματοποίησε συναντήσεις με σημαντικά τμήματα της κεντρικής διοίκησης της Σχολής. 

Σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους του ιδρύματος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οραματίζομαι τη σύντομη θητεία μου ως μια ηγεσία που σέβεται την αποστολή του Ιδρύματος, αναλαμβάνει δράση για το κοινό καλό και φροντίζει αυτό το πανέμορφο campus. Θα προσπαθήσω να ακούω, να δείχνω ευαισθησία και να επικεντρώνομαι σε θετική κριτική με απτά αποτελέσματα. Είναι πραγματικά μαγικό να σκέφτεται κανείς ότι η εκπαίδευση που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν ενσωματώνει απλώς τα μυστικά της γης, αλλά συνεχίζει να τα μοιράζεται και να τα μεταδίδει σε μαθητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες σε άξιους νέους. Ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί προς τη συνέχιση αυτής της αποστολής».

Λίγες μέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ο Dr. Jeff Lansdale και η σύζυγός του, επισκέφτηκαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Συζήτησαν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας και δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνσή της.

Ακολούθησε συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλια και τον δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, με τους οποίους συζήτησε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Dr. Lansdale συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή" Δαμιάνα Κουτσομίχα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εγκαινίων βιβλιοθήκης και εργαστηριακών δομών στο αγρόκτημα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη, στο περιθώριο της οποίας είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση γνωριμίας με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ, Δρα Ελένη Μαλούπα.  

Στην ίδια εκδήλωση, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί τη Σχολή. 

Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt και συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε με τη συνδρομή του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (φορέας υποδοχής ΑΓΣ), όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε στο γραφείο του την Public Diplomacy Desk Officer του State Department των Η.Π.Α. Hazel Cipolle, με την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια συναντήθηκε με την Πρέσβη της Νιγηρίας στην Αθήνα, Opunimi Akinkugbe και τον πρόεδρο του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου και εκτελεστικό πρόεδρο του ομίλου «Πέτρος Πετρόπουλος», Μιχάλη Οικονομάκη.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Dr. Lansdale υποδέχθηκε στο γραφείο του τη νέα Πολιτιστική Ακόλουθο της Πρεσβείας των Η.Π.Α., Shanna Surendra, με την οποία εξέτασαν το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!