ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εφαρμογή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τη «ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ»
14. 11. 2021

Την υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης σε αγρότες της εταιρείας «ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ» οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε συμβολαιακή γεωργία για την παραγωγή σκληρού σίτου, έχουν αναλάβει τα στελέχη της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΑΓΣ.

Αφορά την επιμόρφωση 40 επιλεγμένων από τη «ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ» αγροτών, που θα πραγματοποιηθεί μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης αλλά και δια ζώσης σε επιλεγμένο αγροτεμάχιο πάντα σε συνεργασία με την Ακαδημία Σίτου, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με στόχο τη βελτίωση των πρακτικών καλλιέργειας. Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες σχετικά με τη εδαφολογία και την θρέψη του φυτού, την άρδευση, τη φυτοπροστασία, την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, την τηλεπισκόπιση, την γεωργία ακριβείας, τη συγκομιδή και αποθήκευση του προϊόντος.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την εξειδικευμένη συμβουλευτική που αφορά τις διαδικασίες παραγωγής σκληρού σίτου βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων ολοκληρωμένης διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας από την έναρξη μέχρι τη συγκομιδή της καλλιέργειας, με σκοπό την αποδοτικότερη παραγωγή υψηλής ποιότητας σίτου στις περιοχές Λάρισας, Κοζάνης, Καστοριάς, Κατερίνης και Σερρών, μέσω της χρήσης τεχνολογίας αιχμής και υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα του πρωτογενούς προϊόντος, επί συνόλου 30 παραγωγών επιλογής της εταιρείας.  Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από δύο πιστοποιημένους γεωργικούς συμβούλους της ΑΓΣ ανά επιλεγμένο αγρότη, στα κρίσιμα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο πρόεδρος της Σχολής Dr. Jeff Lansdale επισκέφτηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρισα και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Κίκιζα.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!