ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η πολύχρονη προσφορά του Αντώνη Ανεζίνη στην ΑΓΣ
14. 12. 2023

Τα μάτια του «έλαμψαν» καλωσορίζοντας στο σπίτι του τον πρόεδρο της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale και την προϊσταμένη της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή», Δαμιάνα Κουτσομίχα. Ο 95χρονος επίτιμος έφορος του Ιδρύματος και για πολλές θητείες πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος, Αντώνης Ανεζίνης «άνοιξε την καρδιά του» και μαζί με τη σύζυγό του, Γεωργία, θυμήθηκαν ιστορίες από την πολύχρονη σχέση τους με το Ίδρυμα.

Ο Αντώνης Ανεζίνης γεννήθηκε στον Βόλο το 1928. Η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το σχολείο. Υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και στη συνέχεια εργάστηκε στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Με εξετάσεις, προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα, όπου διαγράφοντας μία εντυπωσιακή πορεία, έφτασε να είναι επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε Μακεδονία και Θράκη. «Η πρώτη σχέση με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ήταν μέσω… τραπέζης. Ήταν περίπου το 1954 όταν εργαζόμουν σε υποκατάστημα της Εθνικής στο κέντρο της πόλης, όπου ερχόταν υπάλληλοι για τις τραπεζικές συναλλαγές τους. Έτσι, άρχισα να ακούω για τη Σχολή και μου έκαναν εντύπωση οι περιγραφές», είπε. Σταδιακά, άρχισε να επισκέπτεται τη Σχολή και να μαθαίνει για την προσφορά της. Λίγο αργότερα, απέκτησε ενεργό ρόλο και στον άτυπο σύλλογο υποστηρικτών του Ιδρύματος, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να τον προτείνουν για πρόεδρο. Στη συνέχεια, του προτάθηκε η θέση του επικεφαλής του Development Committee, την οποία αποδέχθηκε με χαρά. Το έργο του ήταν εντυπωσιακό και σφράγισε το μέλλον του τμήματος Development και μαζί με αυτό την ιστορία της Σχολής. Ο Αντώνης Ανεζίνης ενίσχυσε και στήριξε το συγκεκριμένο τμήμα, βγάζοντάς το από την αφάνεια και μετατρέποντάς το σε ένα νευραλγικό κομμάτι του Ιδρύματος. Λίγο αργότερα, αποδέχθηκε και την πρόταση να είναι επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εφόρων.

«Τότε, η Σχολή δεν είχε τη σημερινή αίγλη της. Επαινούσαμε το προσωπικό για το έργο του αλλά και τους μαθητές για τις αποδόσεις τους. Αλλά σίγουρα, η σημερινή Σχολή δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από έξι ή επτά δεκαετίες», τόνισε. Θυμήθηκε με νοσταλγία όσους προέδρους είχε γνωρίσει από τον αείμνηστο Bruce Lansdale και έπειτα, καθώς και σημαντικούς υποστηρικτές της Σχολής, όπως τον Δημήτρη Ζάννα, τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, τον Παύλο Κοντέλλη κ.α.. Από την πλευρά της, η κα Γεωργία Ανεζίνη, θυμήθηκε τα χρόνια που συμμετείχε στην Ομάδα Εξυπηρέτησης Μαθητών (GSS), μέλη της οποίας είναι κυρίες που προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους, στο πλαίσιο του Συλλόγου Φίλων της ΑΓΣ. «Την πρώτη φορά, μπαίνεις διστακτικά στη Σχολή. Όμως, σε αγκαλιάζουν με τόσο θέρμη και αγάπη που αμέσως σε κάνουν να νιώσεις άνετα. Θυμάμαι ότι όλοι εργάζονταν με τέτοια αφοσίωση, με μεγάλο επαγγελματισμό, με χαμόγελο στα χείλη και με τόση ευγένεια που πραγματικά ήταν κάτι το μοναδικό», σχολίασε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!