ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν μαθητές της ΑΓΣ
18. 11. 2023

Μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τίμησαν με ποικίλες εκδηλώσεις την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Χασιώτη συμμετείχαν σε δράσεις αφιερωμένες στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973, ενώ οι τελευταίοι παρουσίασαν και σχετική θεατρική παράσταση.

Οι μαθητές του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πρωινό χώρο συγκέντρωσης του James Hall. Κατά τη διάρκειά της διαβάστηκαν δοκίμια, ποιήματα και ρεπορτάζ αφιερωμένα στο Πολυτεχνείο, ενώ προβλήθηκαν και βίντεο από την εξέγερση. Επίσης, επισκέφτηκαν το Γεντί Κουλέ, τόπο φυλάκισης και βασανισμού πολλών αντιστασιακών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Την ξενάγηση έκανε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος περιέγραψε στιγμές της βάρβαρης καθημερινότητας των πολιτικών κρατούμενων της χούντας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!