ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
27. 04. 2020

Προσαρμοσμένη στη περίοδο του Πάσχα  ήταν η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις βαθμίδες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκπαίδευση συνεχίζεται και τα στελέχη των σχολείων αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία και ειδικές πλατφόρμες επικοινωνίας, προκειμένου να κρατήσουν την επαφή με τους μαθητές και να συνεχίσουν την παράδοση των μαθημάτων.

Νηπιαγωγείο

Το Nηπιαγωγείο έστειλε και άλλα βίντεο δράσεων από τις δασκάλες και τη διατροφολόγο κ. Δάφνη Νταλάπα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκπαιδευτικές συναντήσεις με όλη την τάξη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές ασχολήθηκαν με αγγλικά, μαθηματικές πράξεις, περιγραφικό λόγο και παρουσιάσεις αγαπημένων αντικειμένων και στιγμών. Το εκπαιδευτικό προσωπικό έστειλε πλούσιο πασχαλινό υλικό με φύλλα εργασίας στα αγγλικά και τα ελληνικά με προτεινόμενες δράσεις. Τέλος, δημιούργησαν πασχαλινά βίντεο παρασκευής τσουρεκιών και βαφής αβγών.

Δημοτικό Σχολείο

Με την έλευση των διακοπών του Πάσχα έκλεισε ένας κύκλος ψηφιακών μαθημάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου που περιλάμβανε όλον αυτό τον καιρό πολλές δημιουργικές και πρωτότυπες δράσεις από την πλευρά όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου. Μια από αυτές ήταν και η ξεχωριστή εμπειρία που είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, καθώς υποδέχτηκαν στις ψηφιακές τους τάξεις τον συγγραφέα Μ. Κοντολέοντα και συζήτησαν μαζί του με αφορμή τα βιβλία του "Δομήνικος" και "Ζήσε όπως ο Δον Κιχώτης" των εκδόσεων Πατάκη. Την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, οι εκπαιδευτικοί ήταν δίπλα στους μαθητές στέλνοντας τους προτάσεις με δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε να απασχοληθούν με ευχάριστο και ποιοτικό τρόπο την περίοδο των διακοπών, όπως επίσης και θέτοντάς τους μια αποστολή, με τη μορφή μιας ιστορίας μυστηρίου, με την οποία ζητούσαν από τα παιδιά να σώσουν τους δασκάλους και τις δασκάλες τους! Παράλληλα τους ζήτησαν να εφαρμόσουν μια συνταγή "ψηφιακής αποτοξίνωσης" μένοντας για λίγο μακριά από τις ψηφιακές οθόνες. Για να ευχηθεί Καλό Πάσχα, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό συμμετείχε επίσης στη δημιουργία ενός τραγουδιού, το οποίο είχε αυτό ακριβώς το νόημα, να δείξει ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα άρχισε μια νέα φάση για τη διαδικτυακή σύγχρονη εκπαίδευση για το Δημοτικό Σχολείο, με τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού προγράμματος τόσο χρονικά, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, θέτοντας μια νέα πρόκληση τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι online δραστηριότητες των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ. Εκτός από τα καθημερινά μαθήματα στο πλαίσιο ενός νέου ωρολογίου προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος της πρακτικής άσκησης, όπως αυτή της ομάδας σαλιγκαροτροφίας με «οικοδεσπότη» τον κ. Ευαγγέλου Πέτρο και καλεσμένο τον παραγωγό κ. Καίσαρα Χατζηπέγιου την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές – μέλη της ομάδας σαλιγκαροτροφίας.

Stuy USA / Study Abroad
Το πρόγραμμα Study USA πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 11 Μαρτίου, την πρώτη μέρα που βρήκε τους μαθητές και μαθήτριες στα σπίτια τους. Επιπλέον, οργανώθηκε με γρήγορους ρυθμούς το εαρινό πρόγραμμα επισκέψεων αμερικανικών πανεπιστημίων διαδικτυακά, όπου 12 πανεπιστήμια θα συναντηθούν με τους μαθητές για παρουσιάσεις, webinars και συνεντεύξεις. Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των διαδικτυακών συναντήσεων, προσκλήθηκαν και απόφοιτοι της ΑΓΣ που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. να συνεισφέρουν στις παρουσιάσεις των σχολών τους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις στενές σχέσεις τους με τους μαθητές. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους αμερικανούς φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Study Abroad. Παρακολούθησαν διαδικτυακά μαθήματα με καθηγητές του Perrotis College, παρόλο που βρίσκονται στην Αμερική μετά την εσπευσμένη επιστροφή τους. «Μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είχα την ευκαιρία να συνδεθώ με συμφοιτητές και καθηγητές παρά το γεγονός ότι είμαι χιλιάδες μίλια μακριά, κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά ευγνώμων», δήλωσε ο Jordan Johnson από το Warren Wilson College. "Πιστεύω ότι η συμμετοχή μου στην εξ αποστάσεως μάθηση μου επέτρεψε να παραμείνω συνδεδεμένη με τους καταπληκτικούς ανθρώπους που γνώρισα στο εξωτερικό και να δημιουργήσω μια εικονική σύνδεση που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια!" συμπλήρωσε η Alexa Smith από το Iowa State University.

Βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή»

Η συνεργασία της βιβλιοθήκης με εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και του Perrotis College συνεχίζεται. Η πρόσβαση στο ψηφιακό και ψηφιοποιημένο υλικό βοηθά την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της παροχής υλικού για συνέχιση των εργασιών. Πληροφορίες με αξιολογημένες πηγές προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους, κατοίκους, αποφοίτους και γονείς/κηδεμόνες κατά τη διάρκεια της παραμονής στα σπίτια τους συνεχίζουν να στέλνονται προσφέροντας δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης. Επεξηγηματικά βίντεο δημιουργήθηκαν από το προσωπικό της βιβλιοθήκης που αναλύουν τα βήματα εντοπισμού έντυπων και ψηφιακών πηγών μέσα από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης. 

Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!