ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δύο στελέχη της ΑΓΣ στον κλασικό Μαραθώνιο
19. 11. 2023

Ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς αγώνες στον κόσμο, με μεγάλη παράδοση και σημασία. Παράλληλα, αποτελεί κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας καθώς και πηγή έμπνευσης για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωσή του, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 17.105 αθλητές από όλο τον κόσμο, η κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είχε τη χαρά και την τιμή να δει δύο στελέχη της να τερματίζουν στο Παναθηναϊκό στάδιο. Πρόκειται για τον συντονιστή του οικοτροφείου του δευτεροβάθμιου προγράμματος, Κωνσταντίνο Γκιουζέλη και τον επ.καθηγητή και επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Αγροπεριβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College, Δρ.Χρήστο Βασιλικιώτη.

Ο κ. Γκιουζέλης κατετάγη στην 1.168η θέση κάνοντας χρόνο 03:27’:31’’. «Αν το να τρέχεις ένα Μαραθώνιο αποτελεί εμπειρία, το να τρέχεις τον κλασικό Μαραθώνιο, τον αυθεντικό (τον πιο δύσκολο στον κόσμο σε αστικό περιβάλλον) αποτελεί την απόλυτη εμπειρία. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι μόνο 42.195 μέτρα. Είναι σύμβολο για να μας θυμίζει ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ακόμα και να ξεπεράσει τα όρια του σώματος. Σε όλη αυτή τη διαδρομή θα τρέξουν μαζί σου, όλα όσα έζησες, για να φτάσεις στην αφετηρία», δήλωσε. Υπενθυμίζεται πως μόλις πέρυσι είχε τρέξει 120 χιλιόμετρα σε 24 ώρες!

Ο αγώνας του Δρ. Βασιλικιώτη, δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα. Ενώ ξεκίνησε δυναμικά, στο 21ο χιλιόμετρο άρχισε να αισθάνεται έντονους πόνους στο δεξί γόνατο, οι οποίοι επιδεινώνονταν σταδιακά. Παρ’ όλα αυτά, δεν τα παράτησε. Ελάττωσε τον ρυθμό του και τελικά κατάφερε να τερματίσει κάνοντας χρόνο 5:46’:52’’. «Ο Μαραθώνιος αποτελεί πολύ έντονη εμπειρία όπου δοκιμάζεται το σώμα αλλά και το πνεύμα. Ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν ένας από τους στόχους που είχα θέσει τα τελευταία χρόνια και πραγματικά είναι εμπειρία ζωής να τρέχεις με χιλιάδες άλλους δρομείς από διάφορες ηλικίες και χώρες σε έναν αγώνα με τόση παράδοση και ιστορία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος όμως που παρά τον πόνο, η θέληση να τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με βοήθησε να ξεπεράσω τα όρια του σώματος», τόνισε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!