ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Λάμπρος Καραπατσιάς, τάξη 2010
26. 04. 2022

Σπούδασε στο ΕΠΑΛ της Σχολής, έκανε ένα πέρασμα από το ΤΕΙ Οινολογίας Δράμας, ακολούθησε το ένστικτό του σπουδάζοντας μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και, πλέον, είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Άκη Πετρετζίκη. Ο Λάμπρος Καραπατσιάς είναι ένας ακόμη επιτυχημένος απόφοιτος της Σχολής, ο οποίος διαπρέπει στο επάγγελμα που διάλεξε, έχοντας αποσπάσει ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα Κιλκίς. Στη Γ’ τάξη του Γυμνασίου ενημερώθηκε για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή από έναν οικογενειακό φίλο -  απόφοιτο της Σχολής, ο οποίος τον προέτρεψε να κυνηγήσει το όνειρό του και να σπουδάσει στη Σχολή. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2007 πέρασε για πρώτη φορά την πύλη του Ιδρύματος και εγκαταστάθηκε στο οικοτροφείο. «Ήταν η καλύτερη επιλογή. Τα καλύτερα χρόνια μας. Ξεγνοιασιά και πολλή μελέτη. Στο ΕΠΑΛ της Σχολής βελτιώθηκα και ως μαθητής, σε σχέση με τις τάξεις του Γυμνασίου. Θυμάμαι ακόμη την αγάπη, τον επαγγελματισμό και την αστείρευτη παροχή γνώσης από τους καθηγητές μας. Με αρκετούς από αυτούς, όπως και με πολλούς συμμαθητές μου, διατηρώ σταθερή επαφή. Η Σχολή είναι μέσα στην καρδιά μου και δεν πρόκειται να βγει από εκεί. Είναι η οικογένειά μου», είπε.

Το 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΕΠΑΛ και με τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων πέρασε στο τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Δράμα. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα στράφηκε στη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική και αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Περαία Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δούλεψε ως εκπαιδευόμενος στο Potidea Palace, ενώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια εργάστηκε ως Sous Chef στο Royal Paradise Resort, στον Ποτό της Θάσου. Έχει κερδίσει συνολικά τρία χάλκινα μετάλλια στον 8ο, 9ο και 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης.

Το 2017 μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα για να δουλέψει στην εταιρεία του Άκη Πετρετζίκη. Άρχισε ως μάγειρας στο κατάστημα Burger AP της Αγίας Παρασκευής και έγινε πολύ γρήγορα Sous Chef όλης της επιχείρησης. Πλέον, είναι ένας από τους Executive Sous Chefs του Άκη Πετρετζίκη και τον τελευταίο χρόνο είναι υπεύθυνος για διάφορα μαγειρικά projects, όπως οι έντυπες εκδόσεις, καθώς και το R&D της εταιρείας.

Συμβουλεύει τους σημερινούς μαθητές και σπουδαστές της ΑΓΣ να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους παρέχει η Σχολή και να θέτουν υψηλούς στόχους.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!