ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ο πολυδιάστατος ρόλος της βιβλιοθήκης ΑΓΣ
07. 04. 2022

Σε ένα σύγχρονο κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των επισκεπτών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, εξελίσσεται η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. 

Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 1926 όταν η βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής άνοιξε για πρώτη φορά στους μαθητές και το προσωπικό της Σχολής αποτελώντας ένα μέρος για ήσυχη μελέτη και γράψιμο. Τα χρόνια πέρασαν και η βιβλιοθήκη φιλοξενήθηκε σε διάφορους χώρους στο campus ώσπου to 1986 βρήκε στο Princeton Hall την τωρινή θέση της. Ένα φιλόδοξο έργο ανακαίνισης και επέκτασης ολοκληρώθηκε το 2001 χάρη στη γενναιοδωρία της Αλίκης Περρωτή και μετονομάστηκε σε Βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» προς τιμήν της ευεργέτριας.

Το προσωπικό της βιβλιοθήκης προάγει τη συνέργεια και την αλληλεπίδραση με τις κοινότητες που εξυπηρετεί εντός και εκτός Σχολής. Αυτόνομα, αλλά και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα προγράμματα της Σχολής, όπως το Arcadia, επιδιώκει τη συνεργασία, εκπαίδευση, και ενδυνάμωση της κοινότητας των χρηστών της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Απώτερος στόχος της βιβλιοθήκης είναι η παροχή των βάσεων για την αποτελεσματική επιδίωξη της δια βίου μάθησης, την αγάπη για την ανάγνωση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για τον ψηφιακό πολίτη και αγρότη του 21ου αιώνα.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει δυο ιστοσελίδες, μια για το Perrotis College και μια για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή·παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες και ενισχύει το ερευνητικό έργο των καθηγητών και τις εργασίες των μαθητών/σπουδαστών σε πραγματικό χρόνο και με απομακρυσμένη πρόσβαση όλο το 24ωρο ·διαθέτει περισσότερες από 20 βάσεις δεδομένων, δωρεάν και επί πληρωμή ·θεματικούς οδηγούς για όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στη Σχολή και στο Perrotis College· ιδρυματικό αποθετήριό όπου συλλέγει, διατηρεί και παρέχει πρόσβαση στην πνευματική παραγωγή (δημοσιευμένη ή αδημοσίευτη) των μελών του Ιδρύματός (μαθητές, σπουδαστές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό) · ηλεκτρονικό κατάλογο με πρόσβαση σε δεδομένα για περισσότερα από 17.000 έντυπα βιβλία και περιοδικά, καθώς και τα Ιστορικά Αρχεία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής  με πρόσβαση σε ένα μέρος των συλλογών των αρχείων.

Διαθέτει σύγχρονους χώρους προσαρμόσιμους και όχι στατικούς όπως τον Πολυχώρο Συνεργατικής Μάθησης (Learning Commons) «Vasilios S. and Aphrodite B. Haseotes», και ένα νέο επαγγελματικό Digital Studio εξοπλισμένο με ψηφιακά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για παραγωγή βίντεο, podcasts και εκπομπών. Επίσης, είναι εξοπλισμένη με 3dprinter, laptops, tablets και πολλούς σταθερούς υπολογιστές. Τέλος, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College λειτουργεί μια περιφερειακή υπηρεσία, το «George and Charlotte Draper Information and Media Hub» αποκλειστικά για τους σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου.

Ενενήντα έξι χρόνια από τη δημιουργία της, η βιβλιοθήκη της ΑΓΣ αναδιαμορφώνεται και προσαρμόζεται στο τεχνολογικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του 21ου αιώνα αποτελώντας ένα εργαστήριο δημιουργίας, στο οποίο οι κοινότητές της δεν βρίσκουν μόνο πληροφορίες αλλά δημιουργούν, μοιράζονται και μαθαίνουν μαζί.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!