ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Παιδικός Σταθμός   /   Υπηρεσίες
Παιδικός Σταθμός
Υπηρεσίες

Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας

Στο χώρο του Παιδικού Σταθμού, λειτουργεί υπηρεσία υποστήριξης και συμβουλευτικής, την οποία παρέχει η παιδοψυχολόγος του σχολείου. Συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες επισκέψεις της παιδοψυχολόγου, με στόχο την άμεση συνεργασία και επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία των τάξεων, σε κάθε εκπαιδευτική διαδικασία
  • Εβδομαδιαίες συναντήσεις συμβουλευτικής με γονείς
  • Εργαστήρια γονέων, τα οποία είναι ανοιχτά σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του Παιδικού Σταθμού και πραγματοποιούνται σε ομαδικό πλαίσιο, βάσει των αρχών της βιωματικής μάθησης, μέσα από τη συστημική οπτική. Η θεματολογία αφορά στη διαχείριση καθημερινών ζητημάτων και ειδικών ζητημάτων διαπαιδαγώγησης.

Παιδιατρική Κάλυψη-Νοσηλεύτρια

  • Εβδομαδιαία επίσκεψη παιδιάτρου καθώς και ατομική εξέταση κάθε μαθητή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παιδικού Σταθμού
  • Εξασφάλιση καθημερινής παρουσίας νοσηλεύτριας στον χώρο της Σχολής.

Μεταφορά Μαθητών

Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με σύγχρονα ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, από έμπειρους οδηγούς και συνοδούς. Στόχος της υπηρεσίας είναι η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών από και προς τον Παιδικό Σταθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τα δρομολόγια και τα σημεία στάσεων των σχολικών λεωφορείων μελετώνται και σχεδιάζονται πάντοτε με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και κυρίως την ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση, πεποίθηση της Διεύθυνσης είναι ότι η συνεργασία με τους γονείς είναι πολύτιμη και απαραίτητη για την καλύτερη μεταφορά των μαθητών μας.

Για να διαβάσετε τον κανονισμό μεταφοράς μαθητών πατήστε εδώ

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος