ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίσκεψη Μητροπολίτη Ζάμπιας στην ΑΓΣ
22. 11. 2019

Τις βάσεις συνεργασίας στο επίπεδο της εκπαίδευσης πάνω στο αγροδιατροφικό τομέα έθεσε η επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου στην ΑΓΣ. Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να συναντήσει υψηλόβαθμα στελέχη και το εκπαιδευτικό προσωπικό και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της Σχολής. Επίσης, επισκέφτηκε το γαλακτοκομείο και ενημερώθηκε για τα εργαστήρια και την παστερίωση, συσκευασία και διάθεση του γάλακτος και αμέσως μετά είχε πολύωρη συζήτηση με τον διευθυντή του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος και της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δρ. Βαγγέλη Βέργο.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο η Σχολή να συμπράξει με την Αρχιεπισκοπή στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εφαρμογή σειράς προγραμμάτων, από απλά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ποικιλία θεμάτων, σε σύγχρονες γεωργικές πρακτικές και, στο μέλλον, προγραμμάτων διετών μεταλυκειακών σπουδών στη Ζάμπια. Ο Σεβασμιότατος έκανε λόγο για «τεράστια ανάγκη» στη δημιουργία των συγκεκριμένων προγραμμάτων καθώς στη Ζάμπια «η γη είναι εύφορη για καλλιέργειες». Αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταρτιστεί πλήρης μελέτη για τη δημιουργία αντιστοίχου προγράμματος, σε έκταση της Μητροπόλεως, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και εξαγγελθεί από τον Α. Θ. Μ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’.

Επίσκεψη Μητροπολίτη Ζάμπιας στην ΑΓΣ
Επίσκεψη Μητροπολίτη Ζάμπιας στην ΑΓΣ
Επίσκεψη Μητροπολίτη Ζάμπιας στην ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!