ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αιτήσεις συμμετοχής για τον 3ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων της πρωτοβουλίας «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
09. 10. 2019

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» παρέχει τη δυνατότητα σε νέους 18-40 ετών, να παρακολουθήσουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης σε οχτώ διαφορετικές θεματικές του αγροδιατροφικού τομέα. Στο μεταξύ, το πρόγραμμα έχει συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο εφαρμογής με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής απευθύνονται σε νέους που επιθυμούν να βρουν απασχόληση στον αγροδιατροφικό τομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η διάρκειά τους ποικίλει ανά θεματικό αντικείμενο, από έξι μήνες μέχρι και ένα χρόνο και επικεντρώνονται σε θέματα φυτικής, ζωικής παραγωγής και χρήσης νέων τεχνολογιών. Υλοποιούνται από τους δύο στρατηγικούς εταίρους του προγράμματος, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο τρίτος κύκλος των δωρεάν προγραμμάτων εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες, με την πρόσκληση για το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της ΑΓΣ. Το επόμενο διάστημα θα προσφερθούν και τέσσερα νέα προγράμματα, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει έως τις 15.11.2019. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του κάθε προγράμματος.

Ένας χρόνος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Το πολυετές πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που αποσκοπεί στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, υλοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνολικού ύψους €24,5 εκατομμυρίων ($27.4 ml), υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers και σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Οι δράσεις του προγράμματος προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες και αφορούν τρεις βασικούς άξονες: την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, την υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη δημιουργία υποδομών.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!