ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Φύλακας-Άγγελος για τους μαθητές του Δημοτικού
14. 09. 2022

Για άλλη μία χρονιά το Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ υλοποιεί το πρόγραμμα «Φύλακας-Άγγελος». Όπως και οι υπόλοιπες δράσεις που αφορούν στη σχέση των μελών της σχολικής κοινότητας ενός βιωματικού σχολείου, στοχεύει στο να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών και να τα οδηγήσει να μάθουν να συναισθάνονται και να στέκονται αλληλέγγυα στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους.

Έτσι, τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης άπλωσαν τις «φτερούγες» τους πάνω από τα «πρωτάκια» του Δημοτικού Σχολείου. Αφού ανακάλυψαν τα ζευγάρια Φύλακα-Αγγέλου μέσα από μία βιωματική διαδικασία, γνωρίστηκαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν για πρώτη φορά πληροφορίες που ήθελαν να μοιραστούν. Πολύ γρήγορα ο πάγος έσπασε, γλυκές φιλίες ξεκίνησαν και μια συναρπαστική χρονιά με αγάπη και φροντίδα περιμένει όλα τα παιδιά!

Λίγες μέρες μόλις μετά την πρώτη γνωριμία τους, οι μαθητές της Α’ και της Στ’ τάξης πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή δράση τους. Οι Φύλακες (μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης) ετοίμασαν εικονική, ψηφιακή ξενάγηση των χώρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για τα Αγγελάκια τους (μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης) και μετέδωσαν τις πρότερες εμπειρίες τους από τη Σχολή.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!