ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Όμιλοι Δραστηριοτήτων (clubs)
Γυμνάσιο Χασιώτη
Όμιλοι Δραστηριοτήτων (clubs)

Το απογευματινό πρόγραμμα εξωσχολικών δράσεων του σχολείου μας πραγματοποιείται μετά το τέλος του υποχρεωτικού προγράμματος και περιλαμβάνει σειρά από μαθητικούς ομίλους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους παρακάτω:

Εργαστήρι Λόγου

Πρόκειται για ένα εργαστήρι παιχνιδιού́ και λέξεων, ανάγνωσης και γραφής με τους μαθητές στον ρόλο του δημιουργού́, αλλά́ και του αναγνώστη. Ο όμιλος αυτός παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της επιχειρηματολογίας μέσα από́ παιχνίδια λέξεων, ασκήσεις λογικής και νοητικά́ πειράματα.

Εργαστήρι Μαθηματικών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν και εμβαθύνουν στις μαθηματικές έννοιες μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση και τις ομαδικές αποστολές. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αντιμετωπίσουν τα μαθηματικά ως διασκέδαση αλλά και ως πρόκληση και να τα συνδέσουν με τη ζωή τους.

Ρομποτική και Προγραμματισμός (LEGO Mindstorms)

Ομάδες μαθητών κατασκευάζουν ρομπότ και προγραμματίζουν την κατασκευή τους σε απλή γλώσσα προγραμματισμού, ώστε να πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες. Τα εκπαιδευτικά πακέτα που χρησιμοποιούνται είναι τα Lego Mindstorm Education EV3.           

Όμιλος Καλών Τεχνών

Οι μαθητές συμμετέχουν σε δημιουργικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη δημιουργικότητά τους.

Όμιλος Μουσικής

Σκοπός αυτού του club είναι ο πειραματισμός με ανακυκλώσιμα υλικά και λαχανικά, ώστε να δημιουργήσουμε τη δική μας Junk Orchestra. Θα γνωρίσουμε διαφορετικά μουσικά είδη και θα έρθουμε σε επαφή με μουσική σημειογραφία, η οποία θα διευρύνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα μουσικά όργανα που θα κατασκευάζουμε.

Όμιλοι Αθλητισμού

Στο πλαίσιο των αθλητικών μαθητικών ομίλων του σχολείου μας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα προπονήσεων σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ, γυμναστική).

Δραστηριότητες στο Αγρόκτημα

Οι μαθητές θα ζήσουν την εμπειρία των λαχανόκηπων, των θερμοκηπίων, της παραγωγής μανιταριών, του σαλιγκαροτροφείου και άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Όμιλος Κινηματογράφου

Το club κινηματογράφου απευθύνεται σε μαθητές που λατρεύουν το σινεμά ή και σε αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του. Στο πλαίσιο αυτού του club οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κάποια βασικά μαθήματα κινηματογράφου. Παράλληλα θα δημιουργήσουν μία ή και περισσότερες ταινίες μικρού μήκους, εκφράζοντας έτσι τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους μέσα από την οθόνη.

Study USA Club

Το StudyUSA club είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος να διαβάσουμε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να μάθουμε λεξιλόγιο, να δουλέψουμε στην κατανόηση κειμένου και, εν τέλει, να μάθουμε περισσότερα για την Αμερικανική κουλτούρα. Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις και παιχνίδια με την καθοδήγηση του συμβούλου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν επίπεδο επάρκειας B1 ή μεγαλύτερο.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!