ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου
30. 05. 2023

Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου για τους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ, με την κάθε ομάδα να συμμετέχει σε δύο αγώνες.

Τα παιδιά προετοιμάστηκαν για καιρό ώστε να παρουσιάσουν άρτια εικόνα, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Αφού τους έγινε παρουσίαση των κανόνων του Fair Play, ανέλαβαν ρόλους σχετικά με την προετοιμασία – καθοδήγηση (προπονητές), τον ιματισμό, ακόμη και την παρουσίαση  προγραμμάτων cheerleaders που ανέλαβαν την εμψύχωση των μαθητών/τριών που αγωνίστηκαν. Η αυτό-οργάνωση και η σωστά δομημένη συνεργασία των παιδιών προς το τελικό αποτέλεσμα είναι στοιχεία που αναπτύσσουν δεξιότητες ηγεσίας, κάτι που η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αναπτύσσει βιωματικά μέσα από τα προγράμματά της.

Πρόσφατα μάλιστα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ακόμη πιο οργανωμένα το Youth Leadership Skills Development Program που στοχεύει με βιωματικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του συγκεκριμένου προγράμματος ζητήθηκε από μαθητές των Λυκείων της Σχολής να αναλάβουν το ρόλο των διαιτητών, κάτι που έγινε επίσης με μεγάλη επιτυχία.

Νικητές των αγώνων θεωρούνται όλα τα παιδιά, καθώς η συμπεριφορά και η αγωνιστικότητα τους ήταν υποδειγματική. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν να ζήσουν όλοι τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί η συμμετοχή στην αθλητική δράση, μέσα στο οργανωμένο και προστατευτικό περιβάλλον του σχολείου και δίνοντας προτεραιότητα στις καλές σχέσεις με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!