ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του νέου College Counselor του προγράμματος Study USA, Andrew Faas
22. 05. 2023

Του αρέσει να δουλεύει με μαθητές, να μαθαίνει τις μοναδικές προσωπικότητες τους και να καθοδηγεί την εξέλιξή τους προς τους στόχους ζωής. Σε λίγες εβδομάδες ο Andrew Faas εγκαταλείπει οριστικά το Λονδίνο και αναλαμβάνει τη θέση του College Counselor του εξαιρετικού προγράμματος Study USA της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Είναι το πρόγραμμα το οποίο μόνο τα τελευταία έντεκα χρόνια βοήθησε 86 μαθητές της ΑΓΣ να συνεχίσουν με υποτροφία τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.. Στη συνέντευξή του, ο κ. Faas αναφέρεται στην καριέρα του, τους στόχους του, τις μεθόδους που θα ακολουθήσει ως College Counselor και αποκαλύπτει πότε και πως ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ΑΓΣ. Μάλιστα, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη νέα θέση, ανυπομονώντας «για θετική μαθητική ενέργεια στον τελευταίο όροφο του Princeton Hall»!

 

Αναλαμβάνετε τη θέση του College Counselor του προγράμματος Study USA. Ποια είναι τα καθήκοντά σας και ποιοι οι στόχοι σας;

Η καριέρα μου στη διεθνή εκπαίδευση άρχισε το 2002 στην Επιτροπή Fulbright Η.Π.Α. στο Λονδίνο, που οδήγησε σε μια επαγγελματική πορεία 20 ετών. Είμαι ενθουσιασμένος που φέρνω αυτή την εμπειρία στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με την πλούσια ιστορία και τη φιλόδοξη προοπτική της. Ανυπομονώ να οδηγήσω την ομάδα του προγράμματος στην αξιοποίηση των δυνατών σημείων της, με στόχο να προσφέρει ένα δυναμικό πακέτο παροχής συμβουλών και πρακτικής προετοιμασίας. Μέσω της ομαδικής και εξατομικευμένης υποστήριξης, προσπαθούμε οι μαθητές να επιτύχουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν καλύτερα στους στόχους και τις ανάγκες τους. Προσβλέπω στην οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με τα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και στη διεύρυνση του φάσματος των ευκαιριών που διατίθενται στους μαθητές της ΑΓΣ.

Ποιες στρατηγικές θα εφαρμόσετε για να διασφαλίσετε ότι οι μαθητές βρίσκουν προγράμματα που τους ταιριάζουν;

Το πρόγραμμα Study USA έχει μια επιτυχημένη προσέγγιση στη συμβουλευτική μαθητών, στην οποία θα φέρω στρατηγικές που έχω εξελίξει σε διαφορετικούς ρόλους και έχω προσαρμόσει για διαφορετικά προφίλ μαθητών. Ο πυρήνας της φιλοσοφίας είναι οι εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις, όπου θα αποκτήσω προοπτική για τα επιτεύγματα των μαθητών, τις προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες και τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς στόχους.

Πώς προσεγγίζετε τη δημιουργία σχέσεων με τους μαθητές που συμβουλεύετε;

Η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με τους μαθητές είναι κεντρικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος Study USA. Για να το πετύχουμε, πρέπει να καλλιεργήσουμε μια ταυτότητα που να είναι προσιτή, ελκυστική, υποστηρικτική και χωρίς αποκλεισμούς, όπου οικοδομείται ο αμοιβαίος σεβασμός και η συνεργασία. Το Study USA έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη δουλειά της ομάδας, τις εκδηλώσεις και τον προγραμματισμό της, καθώς και τον ίδιο τον φυσικό χώρο για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η δέσμευση ευδοκιμεί, ο ενθουσιασμός δημιουργείται και τα κίνητρα έρχονται φυσικά. Ανυπομονώ για θετική μαθητική ενέργεια στον τελευταίο όροφο του Princeton Hall!

Ποιο είναι το πιο ικανοποιητικό μέρος της συμβουλευτικής μαθητών για εσάς;

Μου αρέσει πραγματικά να δουλεύω με μαθητές, να μαθαίνω τις μοναδικές προσωπικότητες τους και να καθοδηγώ την εξέλιξή τους προς τους στόχους ζωής. Ο ρόλος του College Counselor με επαναφέρει σε τακτική και άμεση επαφή με μαθητές, ακολουθώντας ρόλους στη διαχείριση και ηγεσία της διεθνούς εκπαίδευσης. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας μου ήταν ανταποδοτικά με διαφορετικούς τρόπους και ενισχύουν αυτό που φέρνω τώρα σε αυτόν τον ρόλο, μέρος του εαυτού μου αισθάνθηκε νοσταλγία για την πραγματική ενασχόληση με μαθητές. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε ένα φρέσκο περιβάλλον με διαφορετικούς τύπους μαθητών και στην ανταποδοτική εμπειρία της άμεσης διαμόρφωσης της εκπαιδευτικής τους εμπειρίας.

Πότε και πώς είχατε την πρώτη σας επαφή με τη Σχολή; Τι την κάνει ξεχωριστή;

Έμαθα για πρώτη φορά την ΑΓΣ όταν επισκέφτηκα τη Θεσσαλονίκη – προερχόμενος από το Λονδίνο – το 2016. Μαζί με την μετέπειτα σύζυγό μου, Μαρία, επισκεφτήκαμε τους γονείς της που ζουν κοντά στο campusγια το Πάσχα και παρακολουθήσαμε την απογευματινή εκκλησιαστική λειτουργία στη Σχολή. Μεγάλωσα σε μια κοινότητα στην αγροτική περιοχή του Ουισκόνσιν και ένιωσα μια άμεση οικειότητα με την ΑΓΣ, την ιστορία και την αποστολή της. Προχωρώντας προς το 2021 και τη γέννηση της κόρης μας, Έλενας, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το Λονδίνο για μια πιο γεμάτη οικογενειακή ζωή στη Θεσσαλονίκη. Ήμασταν τυχεροί που παρουσιάστηκαν εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΑΓΣ. Η Σχολή ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πλούσιας ιστορίας της και ανυπομονούμε να γίνουμε μέρος της ζεστής και φιλόξενης κοινότητάς της.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!